Fellesforbundet signerer nye avtale med Entra i nytt bygg

Neste år flytter Fellesforbundet inn i Sundtkvartalet til Entra. – Å være på tomten til et av Oslos store mekaniske verksteder, er nesten som å være på hellig grunn, sier Fellesforbundets leder Jørn Eggum.
FLYTTER INN: Fellesforbundet velger Sundtkvartalet | Foto: Skanska
FLYTTER INN: Fellesforbundet velger Sundtkvartalet | Foto: Skanska

Entra melder om en ny leiekontrakt med Fellesforbundet. Det dreier seg om 4.400 kvadratmeter i Sundtkvartalet i Oslo.

Leiekontrakten starter i tredje kvartal 2022 og går over 15 år.

Sundtkvartalet er Entras nyeste bygg i Oslo-regionen. Bygget ble oppført i 2017, og er i dag et av Entras mest moderne flerbrukerbygg med høye tekniske kvaliteter.

Sundtkvartalet er på totalt 35.000 kvadratmeter og huser blant annet Skanska Norges hovedkontor.

Bygget ligger i kvartalet Vahls gate/Lakkegata/Heimdalsgata.

Kvartalet er bygget på tomten til Brødrene Sundt Mekaniske verksted som ble etablert i 1890 og var de første i landet som startet produksjon av verktøymaskiner.

– Når vi nå forlater vår gamle høyborg på Lilletorget, er det godt å komme til en eiendom med rike historiske røtter. I valg av nytt kontor har det vært viktig å finne en eiendom som bygger opp under vår identitet. Å være på tomten til et av Oslos store mekaniske verksteder, er nesten som å være på hellig grunn, sier Fellesforbundets leder Jørn Eggum i en pressemelding.

Fellesforbundet leier i dag lokaler hos Entra i Lilletorget 1, en bygning plassert mellom Oslo Spektrum og Vaterlandsparken. Entra har utviklingsplaner for eiendommen, og et planforslag er ventet feridgstilt denne høsten.

I 2015 vant Code Arkitektur en arkitekt- og innovasjonskonkurranse for eiendommen. Forslaget fra Code hadde et sørvendt skråtak for å skape optimalt areal til solceller. Dette skulle gi bygningen totalt 8 300 kvadratmeter med solceller.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også