EiendomsWatch

Fellesforbundet signerer nye avtale med Entra i nytt bygg

Neste år flytter Fellesforbundet inn i Sundtkvartalet til Entra. – Å være på tomten til et av Oslos store mekaniske verksteder, er nesten som å være på hellig grunn, sier Fellesforbundets leder Jørn Eggum.

FLYTTER INN: Fellesforbundet velger Sundtkvartalet | Foto: Skanska

Entra melder om en ny leiekontrakt med Fellesforbundet. Det dreier seg om 4.400 kvadratmeter i Sundtkvartalet i Oslo.

Leiekontrakten starter i tredje kvartal 2022 og går over 15 år.

Sundtkvartalet er Entras nyeste bygg i Oslo-regionen. Bygget ble oppført i 2017, og er i dag et av Entras mest moderne flerbrukerbygg med høye tekniske kvaliteter.

Sundtkvartalet er på totalt 35.000 kvadratmeter og huser blant annet Skanska Norges hovedkontor.

Bygget ligger i kvartalet Vahls gate/Lakkegata/Heimdalsgata.

Kvartalet er bygget på tomten til Brødrene Sundt Mekaniske verksted som ble etablert i 1890 og var de første i landet som startet produksjon av verktøymaskiner.

– Når vi nå forlater vår gamle høyborg på Lilletorget, er det godt å komme til en eiendom med rike historiske røtter. I valg av nytt kontor har det vært viktig å finne en eiendom som bygger opp under vår identitet. Å være på tomten til et av Oslos store mekaniske verksteder, er nesten som å være på hellig grunn, sier Fellesforbundets leder Jørn Eggum i en pressemelding.

Fellesforbundet leier i dag lokaler hos Entra i Lilletorget 1, en bygning plassert mellom Oslo Spektrum og Vaterlandsparken. Entra har utviklingsplaner for eiendommen, og et planforslag er ventet feridgstilt denne høsten.

I 2015 vant Code Arkitektur en arkitekt- og innovasjonskonkurranse for eiendommen. Forslaget fra Code hadde et sørvendt skråtak for å skape optimalt areal til solceller. Dette skulle gi bygningen totalt 8 300 kvadratmeter med solceller.

Mer fra EiendomsWatch

Flere tilbake på hjemmekontor

Høsten ser ut til å trekke flere tilbake til hjemmekontor. Fra juni er andelen som svarer at de primært jobber fra hjemmekontor doblet.

NVE krever flere undersøkelser av kvikkleiren på Skøyen

Statlige NVE og eksterne geoteknikere ber Oslo kommune om å utrede skredfaren nærmere etter kvikkleirefunnet som utløste byggeforbud på Oslos vestkant. Men kommunen må vente på skriftlige svar fra direktoratet før de kan gå videre med håndteringen.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch