Malling & Co Eiendomsfond selger Vitaminveien 1 til DNB Livsforsikring

DNB Livsforsikring kjøper eiendommen Vitaminveien 1 av Malling & Co Eiendomsfond. Partene holder prisen hemmelig.
HEMMELIG PRIS: Partene vil ikke avsløre hva Vitaminveien 1 ble solgt for. | Foto: DNB
HEMMELIG PRIS: Partene vil ikke avsløre hva Vitaminveien 1 ble solgt for. | Foto: DNB

Torsdag overtok DNB Livsforsikring eierskapet av Vitaminveien 1. I en pressemelding opplyser kjøper at det er DNB Næringseiendom som vil stå for forvaltningen av eiendommen på vegne av DNB Livsforsikring.

Malling & Co Forvaltning vil forvalte eiendommen i en overgangsfase, og Malling & Co Eiendomsfond tar ansvar for at rehabiliteringen av Volvat-arealene ferdigstilles som planlagt.

Partene er enige om ikke å offentliggjøre kjøpesummen. Det er heller ikke opplyst hva Malling i sin tid betalte for eiendommen, da de kjøpte den av Realkapital Investor. Estate skriver imidlertid at Obos Forretningsbygg i 2017 solgte bygget til Realkapital Investor for 523 millioner kroner. Realkapital utviklet og omprofilerte eiendommen.

Transaksjonen har kommet i stand etter initiativ fra DNB Næringsmegling.  Wikborg Rein har vært kjøpers rådgiver, mens Thommessen har vært rådgiver for selger.

– Malling & Co Eiendomsfond hadde en klar forretningsplan i forbindelse med kjøpet av eiendommen i 2018. Vitaminveien 1 hadde den gang 6.500 kvadratmeter ledige arealer som nå er leiet ut på lange leiekontrakter. Forretningsplanen er således gjennomført og betydelige verdier er skapt for våre aksjonærer gjennom aktiv utvikling av eiendommen i vår eierperiode, sier Mads Mortensen, leder for Malling & Co Investment Management.

Administrerende direktør Gro Boge i DNB Næringseiendom sier transaksjonen er i tråd med deres strategi, og uttaler at de er meget tilfredse med kjøpet av Vitaminveien 1.

– Lokasjonen er attraktiv og lett tilgjengelig, og vi ser på kontormarkedet i Nydalen/Storo som attraktivt også videre fremover. Gjennom kjøpet av Vitaminveien 1 sikrer vi en god langsiktig avkastning for Livselskapets kunder. Malling & Co Eiendomsfond har gjort en god jobb med å utvikle Vitaminveien 1 til et moderne helsehus/kontorbygg med en rekke attraktive fasiliteter. Vi er svært godt fornøyde med å gjennomføre denne transaksjonen, sier Boge.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også