EiendomsWatch

Tema kjøper 15.000 kvadratmeter på Lillehammer

Et signalbygg fra OL på Lillehammer i 1994 er solgt til Tema Næringsbygg.

SIVA SELGER: Fakkelgården på Lillehammer har fått ny eier. | Foto: Siva/Åge Hojem

Selskapet for industrivekst (Siva) har solgt sine aksjer i Siva Fakkelgården på Lillehammer til Tema Næringsbygg. Overtagelse er 1. oktober 2021.

– Siva investerer i bygg basert på vårt formål om å utløse og legge til rette for lønnsom næringsutvikling i hele Norge. I dag er Fakkelgården så godt som fullt utleid og ferdig utviklet, og for Siva er dette riktig tidspunkt å realisere et salg, sier eiendomsdirektør Lise Bartnes Aalberg i Siva i en pressemelding.

Fakkelgården er et signalbygg fra OL på Lillehammer i 1994. Eiendommen ligger på Storhove, cirka seks kilometer nord for Lillehammer sentrum, i tilknytting til Høgskolen i Lillehammer.

Siva kom inn som deleier i 1998, og ble ti år senere eneeier av eiendommen. Med et langsiktig perspektiv har Siva investert betydelige midler for å tilrettelegge for den attraktive kunnskapsparken eiendommen er i dag, fremgår det av meldingen.

Gjennom årene er Fakkelgården utviklet til å bli et næringsbygg, med virksomheter i ulike bransjer som leietagere. Bygget er i underkant av 15.000 kvadratmeter, med brutto årlige leieinntekter på 15,2 millioner kroner.  Skåppå AS, tidligere Lillehammer Kunnskapspark AS, var lokalisert i bygget i perioden 1999 – 2015. 

Fakkelgården huser i dag flere viktige teknologiselskaper og arbeidsplasser i innlandsregionen, blant annet gjennom Dialecta, IKOMM og Eidsiva.

Fylkesarkivet Innlandet er største leietager og betjener i dag storfylket etter fylkessammenslåing mellom Hedmark og Oppland.

 

 

 

Mer fra EiendomsWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch