EiendomsWatch

Vil kjøpe eiendom for 3 milliarder før nyttår

Public Property Invest har allerede investert 3 milliarder kroner i næringseiendom i Norge. Nå vil selskapet doble investeringen.

PÅ KJØPER'N: Morten Kjeldby er ansatt som daglig leder for Public Property Invest. | Foto: Fotograf Sturlason

Det nye eiendomsselskapet Public Property Invest kjøpte i sommer flere næringeseiendommer til en samlet verdi av 3 milliarder kroner. Nå sikter selskapet inn mot å øke dette til 10 milliarder, skriver selskapet i en pressemelding.

Tre av de nye milliardene skal etter planen investeres før årsskiftet.

Public Property Invest  spesialiserer seg på eiendommer som er leid ut til det offentlige, for eksempel politistasjoner, domstoler og offentlige helsevirksomheter.

– Eiendomsporteføljen består i all hovedsak av samfunnsnyttig eiendom med offentlige leietakere, sier daglig leder Morten Kjeldby.

Kjeldby hadde første dag på jobb på fredag. Han har bakgrunn på en rekke selskaper innen næringseiendom. Hans tidligere arbeidsgivere er CBRE, Colliers International og Eiendomsmegler 1 Næringsmegling, i tillegg til First Mover Group hvor han nylig sluttet som prosjektdirektør. Morten Kjeldby har sin utdannelse fra siviløkonomstudiet på BI Sandvika.

Public Property Invest  er tilrettelagt av Arctic Securities. SBB Samfunnsbygg er største eier i selskapet med 50 prosent av aksjene. Øvrige enkeltaksjonærer har eierandeler fra cirka 10 prosent og nedover.

Mer fra EiendomsWatch

Flere tilbake på hjemmekontor

Høsten ser ut til å trekke flere tilbake til hjemmekontor. Fra juni er andelen som svarer at de primært jobber fra hjemmekontor doblet.

NVE krever flere undersøkelser av kvikkleiren på Skøyen

Statlige NVE og eksterne geoteknikere ber Oslo kommune om å utrede skredfaren nærmere etter kvikkleirefunnet som utløste byggeforbud på Oslos vestkant. Men kommunen må vente på skriftlige svar fra direktoratet før de kan gå videre med håndteringen.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch