Plan og bygg stopper kulturkvartal i Bergen

Kulturlivet i Bergen ivret for et nytt musikkteater og et multikulturhus. Nå sier byråkratene nei.
TOMMEL NED FRA PLAN OG BYGG: Griegkvartalet skulle være en arena for mange ulike musikalske og sceniske uttrykk, formidling og talentutvikling, konferanser og utstillinger. | Foto: Rambøll
TOMMEL NED FRA PLAN OG BYGG: Griegkvartalet skulle være en arena for mange ulike musikalske og sceniske uttrykk, formidling og talentutvikling, konferanser og utstillinger. | Foto: Rambøll

Grieghallen, Bergen Filharmoniske Orkester og Bergen Nasjonale Opera ønsker et nytt operahus og et multikulturhus knyttet til Grieghallen i Bergen. Prosjektet som kalles Griegkvartalet var ifølge prosjektsiden på Grieghallen ment å styrke byens kulturakse, fra USF Verftet via DNS og Sentralbadet Scenekunsthus til KODE og Biblioteket.

Nå skriver imidlertid Bergensavisen at arbeidet, som fikk en million kroner i oppstartsmidler av kulturminister Abid Raja (V) i slutten av august, er stanset.

– Vi ble helt klart overrasket over at den meldingen kom, og litt oppgitt over at de ikke ser helheten, sier Olav Munch, direktør ved Grieghallen til avisen.

Kun tre dager før initiativtagerne skulle hatt møte med byens plan- og bygningsetat kom mailen fra etaten om at de etter en helhetsvurdering hadde besluttet at planinitiativet skulle stoppe.

«Tiltaket vurderes å være for stort og i konflikt med gangakser, byrom, Grieghallen, kulturmiljø og veisystemet rundt» står det.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

STARTET SOM EIENDOMSMEGLER: Administrerende direktør i Veslefikk, Tom Andre Svenning-Gultvedt, er utdannet eiendomsmegler og jobbet for blant annet Solon Eiendom i 12 år. | Foto: Veslefrikk

Veslefrikk om suksessfaktorene i et tøft marked: – Ikke begynne å kjipe ned på noe etter du har solgt

Administrerende direktør Tom Andre Svenning-Gultvedt deler åpent om stort og smått i fersk podcast. Han mener kvalitet og tomtevalg er to nøkkelfaktorer for å selge godt i et tungt eiendomsmarked. 

For abonnenter

Les også