EiendomsWatch

Plan og bygg stopper kulturkvartal i Bergen

Kulturlivet i Bergen ivret for et nytt musikkteater og et multikulturhus. Nå sier byråkratene nei.

TOMMEL NED FRA PLAN OG BYGG: Griegkvartalet skulle være en arena for mange ulike musikalske og sceniske uttrykk, formidling og talentutvikling, konferanser og utstillinger. | Foto: Rambøll

Grieghallen, Bergen Filharmoniske Orkester og Bergen Nasjonale Opera ønsker et nytt operahus og et multikulturhus knyttet til Grieghallen i Bergen. Prosjektet som kalles Griegkvartalet var ifølge prosjektsiden på Grieghallen ment å styrke byens kulturakse, fra USF Verftet via DNS og Sentralbadet Scenekunsthus til KODE og Biblioteket.

Nå skriver imidlertid Bergensavisen at arbeidet, som fikk en million kroner i oppstartsmidler av kulturminister Abid Raja (V) i slutten av august, er stanset.

– Vi ble helt klart overrasket over at den meldingen kom, og litt oppgitt over at de ikke ser helheten, sier Olav Munch, direktør ved Grieghallen til avisen.

Kun tre dager før initiativtagerne skulle hatt møte med byens plan- og bygningsetat kom mailen fra etaten om at de etter en helhetsvurdering hadde besluttet at planinitiativet skulle stoppe.

«Tiltaket vurderes å være for stort og i konflikt med gangakser, byrom, Grieghallen, kulturmiljø og veisystemet rundt» står det.

Mer fra EiendomsWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch