Plan og bygg stopper kulturkvartal i Bergen

Kulturlivet i Bergen ivret for et nytt musikkteater og et multikulturhus. Nå sier byråkratene nei.
TOMMEL NED FRA PLAN OG BYGG: Griegkvartalet skulle være en arena for mange ulike musikalske og sceniske uttrykk, formidling og talentutvikling, konferanser og utstillinger. | Foto: Rambøll
TOMMEL NED FRA PLAN OG BYGG: Griegkvartalet skulle være en arena for mange ulike musikalske og sceniske uttrykk, formidling og talentutvikling, konferanser og utstillinger. | Foto: Rambøll

Grieghallen, Bergen Filharmoniske Orkester og Bergen Nasjonale Opera ønsker et nytt operahus og et multikulturhus knyttet til Grieghallen i Bergen. Prosjektet som kalles Griegkvartalet var ifølge prosjektsiden på Grieghallen ment å styrke byens kulturakse, fra USF Verftet via DNS og Sentralbadet Scenekunsthus til KODE og Biblioteket.

Nå skriver imidlertid Bergensavisen at arbeidet, som fikk en million kroner i oppstartsmidler av kulturminister Abid Raja (V) i slutten av august, er stanset.

– Vi ble helt klart overrasket over at den meldingen kom, og litt oppgitt over at de ikke ser helheten, sier Olav Munch, direktør ved Grieghallen til avisen.

Kun tre dager før initiativtagerne skulle hatt møte med byens plan- og bygningsetat kom mailen fra etaten om at de etter en helhetsvurdering hadde besluttet at planinitiativet skulle stoppe.

«Tiltaket vurderes å være for stort og i konflikt med gangakser, byrom, Grieghallen, kulturmiljø og veisystemet rundt» står det.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

ÅRET RUNDT: Thor Thoeneie forteller at han badet året rundt - uansett. Her fra Cannes under Mipim i mars. | Foto: Privat

Oslo Airport City-sjefen: – Vi arbeider med planer for utvikling og utbygging av inntil en million kvadratmeter

Thor Thoeneie mener sosial- og økonomisk bærekraft konsekvent får for lite oppmerksomhet, noe som blant annet går utover utbyggernes forutsigbarhet. – Private utbyggere sitter på all risiko, sier han.

For abonnenter

Les også