EiendomsWatch

Balder kjøper flere aksjer i Entra – varsler pliktig bud som verdsetter selskapet til 36,9 milliarder

Det svenske eiendomsselskapet Balder har tirsdag kjøpt 610.058 aksjer i Entra. Nå varsler Balder et bud på hele Entra.

Foto: Thomas Winje Øijord / NTB

Fastighets AB Balder eier etter tirsdagens kjøp 33,67 prosent av aksjene i Entra. Det skriver selskapet i en pressemelding.

Som en konsekvens av at Balder nå eier over en tredel av aksjene i Entra, må selskapet i løpet av fire uker presentere et bud på resten av aksjene i selskapet.

Budet skal være på eller over det høyeste nivået Balder har betalt for aksjer i Entra de siste seks månedene, og dette skal ifølge meldingen tilsvare et bud på 202,50 kroner.

Tirsdag ettermiddag ble Entra-aksjen omsatt for 193,90 kroner ved børsslutt. Et bud på 202,50 kroner per aksje verdsetter Entra til nesten 36,9 milliarder kroner.

Balder skriver videre i meldingen at selskapet fortsatt ønske at Entra skal være notert på Oslo Børs, men at selskapet ønsker å øke eierandelen i Entra.

Det var i fjor høst at de tre svenske selskapene SBB, Castellum og Balder alle prøvde å sikre seg kontrollen over Entra. Etter en runde med tautrekking som ingen vant, valgte SBB i vår å selge sine Entra-aksjer til Castellum.

Mer fra EiendomsWatch

Disse eiendomsaktørene har meldt flytting fra Norge i 2022

I løpet av året har flere milliardærer flyttet ut av Norge, og noen av de er knyttet til eiendomsbransjen. Minst tolv personer tilknyttet eiendomsbransjen har flyttet ut av Norge i løpet av 2022,. For de aller fleste er det Sveits som frister mest, men noen velger Italia som sitt nye bosted.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch