EiendomsWatch

Balder kjøper flere aksjer i Entra – varsler pliktig bud som verdsetter selskapet til 36,9 milliarder

Det svenske eiendomsselskapet Balder har tirsdag kjøpt 610.058 aksjer i Entra. Nå varsler Balder et bud på hele Entra.

Foto: Thomas Winje Øijord / NTB

Fastighets AB Balder eier etter tirsdagens kjøp 33,67 prosent av aksjene i Entra. Det skriver selskapet i en pressemelding.

Som en konsekvens av at Balder nå eier over en tredel av aksjene i Entra, må selskapet i løpet av fire uker presentere et bud på resten av aksjene i selskapet.

Budet skal være på eller over det høyeste nivået Balder har betalt for aksjer i Entra de siste seks månedene, og dette skal ifølge meldingen tilsvare et bud på 202,50 kroner.

Tirsdag ettermiddag ble Entra-aksjen omsatt for 193,90 kroner ved børsslutt. Et bud på 202,50 kroner per aksje verdsetter Entra til nesten 36,9 milliarder kroner.

Balder skriver videre i meldingen at selskapet fortsatt ønske at Entra skal være notert på Oslo Børs, men at selskapet ønsker å øke eierandelen i Entra.

Det var i fjor høst at de tre svenske selskapene SBB, Castellum og Balder alle prøvde å sikre seg kontrollen over Entra. Etter en runde med tautrekking som ingen vant, valgte SBB i vår å selge sine Entra-aksjer til Castellum.

Mer fra EiendomsWatch

Bonava får bygge 600 boliger i Bergen

Et enstemmig bystyre i Bergen har vedtatt planen som gjør det mulig for Bonava å bygge Bergensmeieriet. Prosjektet omfatter nesten like mange boliger som kommunen godkjente de to foregående årene, ifølge Bonava.

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch