Construction City 60 prosent fylt opp

Fire år før ferdigstillelse er nær 60 prosent av gigantprosjektet Construction City utleid. Det er veldig spesielt med så høy utleiegrad så lenge før ferdigstillelse, mener Malling-megler Thomas Bagn.
FYLLES OPP: Obos' Construction City er allerede 60 prosent utleid. | Foto: Link Arkitektur / 3d estate
FYLLES OPP: Obos' Construction City er allerede 60 prosent utleid. | Foto: Link Arkitektur / 3d estate

Construction City står klart på Ulven i Oslo i 2025, og vil huse virksomheter innen bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen (BAE).

Det er så langt tegnet langvarige leiekontrakter for nær 60 prosent av bygget som totalt måler 103.000 kvadratmeter.

Næringsmegler i Eiendomshuset Malling & Co, Thomas Bagn, har nær 20 års erfaring med utleie av næringseiendom. Ifølge en pressemelding kjenner han ikke til et prosjekt med så høy utleiegrad så lenge før ferdigstillelse.

– Det er veldig spesielt og viser at virksomhetene som flytter inn i bygget virkelig har troen på bygget, klyngesamarbeidet og tankegodset prosjektet bygger på, sier Bagn i meldingen.

Han støttes av Hege Skjelbred Hatlemark, daglig leder i Construction City Eiendom:

– At aktørene som bygger Construction City, AF Gruppen og Betonmast, selv ønsket å flytte inn i bygget ser jeg på som en stor fjær i hatten for prosjektet. Det er en stor annerkjennelse om at tankene og prinsippene bak Construction City – å samle BAE-næringen for å styrke innovasjon, samhandling og bærekraft – er etterlengtet, sier Hatlemark.

I tillegg til AF Gruppen og Betonmast skal Obos og Ellingaard Gruppen flytte sine hovedkontorer inn i Construction City. Veidekke skal bygge sitt nye hovedkontor på nabotomten med planlagt ferdigstillelse i siste halvdel av 2024.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

ÅRET RUNDT: Thor Thoeneie forteller at han badet året rundt - uansett. Her fra Cannes under Mipim i mars. | Foto: Privat

Oslo Airport City-sjefen: – Vi arbeider med planer for utvikling og utbygging av inntil en million kvadratmeter

Thor Thoeneie mener sosial- og økonomisk bærekraft konsekvent får for lite oppmerksomhet, noe som blant annet går utover utbyggernes forutsigbarhet. – Private utbyggere sitter på all risiko, sier han.

For abonnenter

Les også