Økern Portal åpnet med brask og bram

Åpningen av Økern Portal i Oslo ble markert med en nabolagsfest med musikk, taler, konkurranser og aktiviteter.
FULL FEST: Rammene rundt åpningen av Økern Portal var de beste | Foto: Oslo Pensjonsforsikring
FULL FEST: Rammene rundt åpningen av Økern Portal var de beste | Foto: Oslo Pensjonsforsikring

Torsdag var det offisiell åpning av Økern Portal i Oslo. Oslo Pensjonsforsikring, som eier bygget, mener det setter en ny standard for samvirke mellom næring og nærmiljø,

– Det er fantastisk at vi nå kan åpne Økern Portal sammen med leietakerne, beboere i nærmiljøet og samarbeidspartnere som har bidratt i prosessen, sier forvaltningsdirektør i Oslo Pensjonsforsikring AS, Richard Groven, i en pressemelding.

– Nord-Europas største spiselige takhage

Visjonen har ifølge Groven vært å skape et bærekraftig fellesskap for næring og nærmiljø, og at dette har vært førende i alle valg undervegs i prosjektet.

– Derfor har vi bygget Nord-Europas største spiselige takhage på toppen av bygget, fått inn ni unike spisesteder og kaffebarer, treningssenter og andre tilbud til glede for både de som jobber i bygget og de som bor i området. Økern Portal er åpent for alle, sier Groven.

Byrådsleder Raymond Johansen holdt en tale under markeringen.

– Her utvikles et levende byområde, med nye moderne boliger, kulturtilbud, næringsliv, møteplasser og arbeidsplasser. Økern er et viktig satsingsområde for byrådet, og Økern Portal kommer til å spille en viktig rolle i hjertet av byområdet som utvikles her, sa byrådslederen under sin tale.

Om lag 3000 mennesker vil arbeide i Økern Portal.

Hotell åpner i 2022

Vegg i vegg med Økern Portal åpner Norges første Radisson RED hotell sommeren 2022.

– Hotellet vil ha en egen skybar med panoramautsikt over hele Oslo, ha over 200 rom og konferansefasiliteter, sier Groven.

80.000 kvadratmeter

Med hotellet måler Økern Portal 80.000 kvadratmeter, og er dermed blant Norges største byggeprosjekter.

Økern Portal huser Telia, Phonero, Digitaliseringsdirektoratet, Direktoratet for forvaltning og økonomistyring, Arribatec, Fiskars, kontorhotellet Tribe, Studio Jobbsprek, vEX frisør og Thrana Klinikken.

 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også