EiendomsWatch

Kommunene og stat sitter på 5000 ledige kvm med kontor i Steinkjer

To nye kontorbygg i den tidligere fylkeshovedstaden sender kontorledigheten oppover.

GOD PLASS: Tilbudet av kontorareal er for tiden hakket høyere enn etterspørselen i Steinkjer. | Foto: Atilla Haugen

En kartlegging gjennomført av Trønder-Avisa viser at de to offentlige foretakene Steinkjerbygg KF og Statsbygg til sammen har 5000 kvadratmeter med ledig kontor- og næringslokaler i Steinkjer sentrum.

Deler av arealet er frigitt etter at to lokale kontorprosjekter, O2 og InnoCamp, sto ferdig henholdsvis i sommer og sommeren 2019.

Både Statsbygg og Steinkjerbygg KF har som formål å leie ut areal til offentlig virksomhet, men i Steinkjerbygg KF leier i dag ut til private aktører og Statsbygg har åpnet for det samme.

Steinkjer-ordfører Anne Berit Lein sier til lokalavisen at hun ikke er bekymret for de tomme kontorlokalene.

– Hvis Steinkjer skal fortsette å utvikle seg som administrasjonsby, så er ledig kontorareal ferskvare. Da er det bra at vi har noe overkapasitet, selv om det kan være vel mange kvadrat ledig akkurat nå, sier Lein.

Mer fra EiendomsWatch

Flere tilbake på hjemmekontor

Høsten ser ut til å trekke flere tilbake til hjemmekontor. Fra juni er andelen som svarer at de primært jobber fra hjemmekontor doblet.

NVE krever flere undersøkelser av kvikkleiren på Skøyen

Statlige NVE og eksterne geoteknikere ber Oslo kommune om å utrede skredfaren nærmere etter kvikkleirefunnet som utløste byggeforbud på Oslos vestkant. Men kommunen må vente på skriftlige svar fra direktoratet før de kan gå videre med håndteringen.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch