Aker Horizon kjøper to tomter for 200 millioner kroner

Aker Horizon kjøper to tomter i Narvik og investerer i et selskap med planer om å starte batteriproduksjon. Målet er å lage et grønt industriknutepunkt i nord.
KJØPER TOMTER: Konsernsjef Kristian Røkke og Aker Horizons investerer i batteriproduksjon i Narvik. | Foto: Torstein Bøe / NTB
KJØPER TOMTER: Konsernsjef Kristian Røkke og Aker Horizons investerer i batteriproduksjon i Narvik. | Foto: Torstein Bøe / NTB
NTB

Aker-konsernets datterselskapet Aker Narvik kjøper tomtene Ballangsleira og Framneslia fra Narvik kommune for til sammen 200 millioner kroner.

I tillegg skyter Aker Horizon inn 90 millioner kroner i det nystartede selskapet Narvik Batteri AS og sikrer seg 75 prosent av aksjene. Selskapet skal utvikle Hergot-området i Narvik for batteriproduksjon.

Tilgang til rimelig overskuddskraft gjør Narvik velegnet for kraftintensiv industri, påpeker selskapet i en pressemelding.

– Regionen har flere fordeler som grønn klynge for aktiviteter i Nord-Norge, som tilgang til attraktiv fornybar energi, gode transportforbindelser, inkludert vei, jernbane og havn, samt et lokalsamfunn som er viser vilje til å drive fram nye grønne løsninger, sier Kristian Røkke, konsernsjef i Aker Horizons.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også