EiendomsWatch

Aker Horizon kjøper to tomter for 200 millioner kroner

Aker Horizon kjøper to tomter i Narvik og investerer i et selskap med planer om å starte batteriproduksjon. Målet er å lage et grønt industriknutepunkt i nord.

KJØPER TOMTER: Konsernsjef Kristian Røkke og Aker Horizons investerer i batteriproduksjon i Narvik. | Foto: Torstein Bøe / NTB

Aker-konsernets datterselskapet Aker Narvik kjøper tomtene Ballangsleira og Framneslia fra Narvik kommune for til sammen 200 millioner kroner.

I tillegg skyter Aker Horizon inn 90 millioner kroner i det nystartede selskapet Narvik Batteri AS og sikrer seg 75 prosent av aksjene. Selskapet skal utvikle Hergot-området i Narvik for batteriproduksjon.

Tilgang til rimelig overskuddskraft gjør Narvik velegnet for kraftintensiv industri, påpeker selskapet i en pressemelding.

– Regionen har flere fordeler som grønn klynge for aktiviteter i Nord-Norge, som tilgang til attraktiv fornybar energi, gode transportforbindelser, inkludert vei, jernbane og havn, samt et lokalsamfunn som er viser vilje til å drive fram nye grønne løsninger, sier Kristian Røkke, konsernsjef i Aker Horizons.

Mer fra EiendomsWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch