Consto skal bygge Stord videregående skole

Sammen med Link arkitektur har Consto Bergen vunnet pris- og designkonkurransen for bygging av nye Stord videregående skole for Vestland fylkeskommune.
FERDIG AUGUST 2025: Skolebygget skal etter planen være ferdig i august 2025. | Foto: Link Akritektur/Consto
FERDIG AUGUST 2025: Skolebygget skal etter planen være ferdig i august 2025. | Foto: Link Akritektur/Consto

Stord videregående skole er i dag lokalisert på to steder, og skal på sikt slås sammen til en skole på Vabakkjen. Consto Bergen har fått oppdraget med å bygge første byggetrinn, som omfatter arealer for yrkesfaglige utdanningsprogram og voksenopplæring. Dette opplyses i en pressemelding fra Consto.

Kontrakten er på 300 millioner kroner, og omfatter riving av den gamle skolen og bygging av nye lokaler, totalt 11.000 kvadratmeter fordelt på to etasjer.

Skolen vil bli bygget i tre, med fasader i malmfuru og karbonatisert tre, og taket blir dekket med grønne planter. Vrimleområde, kantine og bibliotek er plassert ut mot en åpen plass midt i skolen. Dette vil bli et indre gårdsrom med planter og trær som elevene kan bruke, og som gir godt med dagslys inn i bygget.

– Vi får synliggjort yrkesfagene på en svært god måte. Skolen blir veldig kompakt med atrium og godt med dagslys. Utomhus har vi også fått en svært god løsning, sier Fjærestad.

Byggestart er satt til januar 2023, og da skal elever og ansatte på Vabakkjen flytte i leide lokaler på Heiane. Bygget skal stå ferdig i august 2025.

Partene starter nå en samspillsfase fram til sommeren for å optimalisere prosjektet. Fylkestinget skal neste høst fatte vedtak om bygging av den nye skolen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

HAR GÅTT BORT: Advokat Pål Martin Sand. | Foto: Dæhlin Sand Advokatfirma

Pål Martin Sand er død