EiendomsWatch

Colliers vant meglerkampen om sykehustomtene i Drammen

Næringsmeglingsselskapet Colliers International har sikret seg avtalen om å selge de fem tomtene som i dag utgjør Drammen sykehus.

NYTT OPPDRAG: Megler Carl Fredrik Marti og Colliers International skal jobbe med å selge den store eiendommen som dagens sykehus i Drammen bruker. | Foto: Colliers International

Sykehustomtene på Bragernes i Drammen er på totalt 57 mål og på eiendommene finnes det nesten 80.000 kvadratmeter med bygningsmasse, opplyser Vestre Viken Helseforetak onsdag.

Målet er å få solgt eiendommene i god tid før det nye sykehuset står ferdig i 2025.

– Salget av disse tomtene er viktig. Det nye sykehuset på Brakerøya skal delvis finansieres med egne midler som blant annet kommer fra dette salget. I tillegg er vi opptatt av at etterbruken blir best mulig for Drammen og de som bor her, sier klinikkdirektør Narve Furnes i Vestre Viken.

Eiendommen er foreløpig regulert til sykehusformål, men prosessen er alt i gang for å få den omregulert til et annet formål.

– Drammen kommune er godt i gang med områdeplanen og vi tar sikte på at disse prosessene går parallelt, da kan kjøper også få muligheten til å være med i utformingen, sier Furnes.

Ifølge pressemeldingen var det stor konkurranse om megleroppdraget, men det var til slutt Colliers International som vant anbudskonkurransen.

For Vestre Viken har det vært viktig å finne en samarbeidspartner med erfaring fra tilsvarende store og komplekse salgsprosesser. Etter en vurdering av mottatte tilbud fra fem «svært kompetente miljøer» ble Colliers International valgt.

– Vi er stolte av å ha blitt tildelt oppdraget og ser frem til en god prosess, sier megler Carl Fredrik Marti i Colliers International.

Med seg på laget har Colliers også fått med den lokale næringsmegleren BNM Realist Næringsmegling fra Drammen.

UTGÅR: Her på Bragernes i Drammen ligger det største sykehusbygget i området som Vestre Viken HF dekker. Prosessen med å bygge nytt Drammen sykehus er i gang og nå er megler valgt for å selge dagens sykehustomter. | Foto: Geir Olsen, NTB
UTGÅR: Her på Bragernes i Drammen ligger det største sykehusbygget i området som Vestre Viken HF dekker. Prosessen med å bygge nytt Drammen sykehus er i gang og nå er megler valgt for å selge dagens sykehustomter. | Foto: Geir Olsen, NTB

Mer fra EiendomsWatch

Flere tilbake på hjemmekontor

Høsten ser ut til å trekke flere tilbake til hjemmekontor. Fra juni er andelen som svarer at de primært jobber fra hjemmekontor doblet.

NVE krever flere undersøkelser av kvikkleiren på Skøyen

Statlige NVE og eksterne geoteknikere ber Oslo kommune om å utrede skredfaren nærmere etter kvikkleirefunnet som utløste byggeforbud på Oslos vestkant. Men kommunen må vente på skriftlige svar fra direktoratet før de kan gå videre med håndteringen.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch