EiendomsWatch

Begrunner mulig Oslo Areal-salg med det fantastiske markedet

Katharina Romberg, sjef for alternative investeringer hos svenske AMF, sier det er flere grunner til at selskapet vurderer å selge sin halvpart av Oslo Areal.

SELGER: AMF-topp Katharina Romberg vurderer å ta gevinst i Oslo Areal. | Foto: PR: AMF

I forrige uke ble det kjent at eierne av Oslo Areal, Gjensidige og svenske AMF, vurderer et salg av selskapet. I den forbindelse pågår det samtaler med mulige interessenter.

DNB Markets er engasjert i forbindelse med det mulige salget av selskapet som sitter på 19 eiendommer på totalt 265.600 kvadratmeter i Oslo.

– Det stemmer at vi startet en prosess. Det er flere grunner til at vi planlegger å selge. En av disse er at vi har notert oss det fantastisk gode markedet som finnes, sier Katharina Romberg, sjef for alternative investeringer hos AMF, til svenske Fastighetsvärlden.

AMF gikk inn i Oslo Areal høsten 2015 da Gjensidige valgte å selge halvparten av aksjene. Da var verdien på eiendomsmassen, som er omtrent som i dag, på 6,6 milliarder kroner.

Oslo Areal er en av AMFs tre utenlandske joint ventures innen eiendom. 20 prosent av AMFs livportefølje er innen eiendom.

Romberg sier at AMF liker joint ventures som eierform og at det har fungert bra så langt. AMF er åpen for eiendomsoppkjøp, også utenfor Norden.

» Oslo Areal til salgs - kan innbringe 11-13 milliarder

Mer fra EiendomsWatch

Svensk boligaktør jakter norsk partner

Co-living-aktøren Allihoop ønsker å etablere seg utenfor Sverige. – Oslo er en veldig interessant by som vi trenger å lære mer om, sier Milad Barosen, toppsjef og medgründer, til EiendomsWatch.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger