KLP har overtatt milliardeiendom i Sverige

En eiendom i Stockholm – som er KLPs største enkeltinvestering – er endelig i boks.
SÖTA BROR: Her er en illustrasjon av Princeton 1 i den svenske hovedstaden, som KLP Eiendom nå har overtatt. | Foto: Illustrasjon: White Arkitekter
SÖTA BROR: Her er en illustrasjon av Princeton 1 i den svenske hovedstaden, som KLP Eiendom nå har overtatt. | Foto: Illustrasjon: White Arkitekter
Fabian Skalleberg Nilsen, Øyvind Henriksen

KLP Eiendom har overtatt eiendommen Princeton 1 sentralt i Hagastaden i Stockholm fra SveaNor JV Holding og Hemsö Life Holding, skriver selskapet i en pressemelding fredag morgen.

Eiendommen er KLPs største enkeltinvestering noensinne. Brutto eiendomsverdi i transaksjonen er omtrent 2,6 milliarder svenske kroner. Leieinntekter er estimert til cirka 93 millioner svenske kroner. Eiendommen ble ferdigstilt i tredje kvartal 2021.

– Vi har god erfaring med dette området, og vi er veldig godt fornøyde med det siste kjøpet vi gjorde der. Så da denne muligheten dukket opp tidlig i 2020 valgte vi å kjøpe bygget selv om det på det tidspunktet knapt var påbegynt, forteller administrerende direktør Gunnar Gjørtz i KLP Eiendom til EiendomsWatch.

– Hva er det dere liker med dette området?

– Det er nærheten til alt som skjer der. Du har nærheten til Karolinska Instituttet – et av Europas største medisinske universiteter – og hele forskningsmiljøet rundt. Området ligger litt på utsiden av det tradisjonelle sentrum av Stockholm, men vi har sett at infrastrukturen har blitt svært god. Vi tror at dette området vil få en sterk utvikling, sier Gjørtz.

I pressemeldingen betegnes området som en bioteknologiklynge hvor det er etablert flere foregangsbedrifter som driver høykvalitetsforskning og utvikling.

Bygget er fordelt på elleve etasjer, pluss to kjelleretasjer, og har et utleiebart areal på cirka 23.000 kvadratmeter. Bioteknologiselskapet RaySearch og Region Stockholm er blant leietakere i bygget. Bygget er miljøsertifisert med Miljöbyggnad Silver og BREEAM Very Good.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også