Fabritius innstilt til bygging av batterifabrikk

Eiendomsutvikleren Fabritius har signert intensjonsavtale med Morrow Batteries om å bygge en pilotfabrikk for den store batterisatsingen i Arendal.
SAMMEN: Asgeir Solheim i Fabritius og Terje Andersen i Morrow Batteries har inngått et samarbeid om det som blir det første leddet av en enorm batterifabrikk i Arendal. | Foto: Morrow Batteries
SAMMEN: Asgeir Solheim i Fabritius og Terje Andersen i Morrow Batteries har inngått et samarbeid om det som blir det første leddet av en enorm batterifabrikk i Arendal. | Foto: Morrow Batteries

– Vi kombinerer Fabritius’ kjernevirksomhet innen eiendomsutvikling med Morrows batterikompetanse til å bygge pilotfabrikken, den første delen av den planlagte gigafabrikken i Arendal, sier administrerende direktør Asgeir Solheim i Fabritius i en pressemelding.

Fabritius skal kjøpe tomt fra Arendal kommune, bygge og eie bygget til pilotfabrikken. Bygningen får et areal på 23.500 kvadratmeter, og planen er å starte byggingen 1. februar 2022.

– Dette blir en stor milepæl for den norske batterikysten og vi er beæret over å ta del i det grønne skiftet med Morrow, sier Solheim videre i meldingen.

Veidekke er valgt som entreprenør, og byggetillatelser vil bli søkt om i november. Morrow Batteries går inn i en 15-årig leiekontrakt med mulighet for forlengelse og anledning til å kjøpe tilbake eiendommen og bygget.

Jeg er fornøyd med at vi nå er ett skritt nærmere å etablere vår banebrytende pilotfabrikk i sentrum av batterikysten. Vår partner Fabritius har solid erfaring fra flere storskala logistikkbygg, og denne avtalen støtter vår ambisiøse tidsplan for å etablere verdensledende batterimiljøer i Sør-Norge, sier administrerende direktør Terje Andersen i Morrow Batteries via meldingen.

Pilotfabrikken er første skritt på veien til et storskala anlegg for batteriproduksjon som skal produsere 43 GWh. I tillegg til produksjonsdelen vil bygningen bestå av en administrasjonsdel, som blir inngangen til hele fabrikken på lang sikt.

Foto: Morrow Batteries
Foto: Morrow Batteries

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

ÅRET RUNDT: Thor Thoeneie forteller at han badet året rundt - uansett. Her fra Cannes under Mipim i mars. | Foto: Privat

Oslo Airport City-sjefen: – Vi arbeider med planer for utvikling og utbygging av inntil en million kvadratmeter

Thor Thoeneie mener sosial- og økonomisk bærekraft konsekvent får for lite oppmerksomhet, noe som blant annet går utover utbyggernes forutsigbarhet. – Private utbyggere sitter på all risiko, sier han.

For abonnenter

Les også