EiendomsWatch

Fabritius innstilt til bygging av batterifabrikk

Eiendomsutvikleren Fabritius har signert intensjonsavtale med Morrow Batteries om å bygge en pilotfabrikk for den store batterisatsingen i Arendal.

SAMMEN: Asgeir Solheim i Fabritius og Terje Andersen i Morrow Batteries har inngått et samarbeid om det som blir det første leddet av en enorm batterifabrikk i Arendal. | Foto: Morrow Batteries

– Vi kombinerer Fabritius’ kjernevirksomhet innen eiendomsutvikling med Morrows batterikompetanse til å bygge pilotfabrikken, den første delen av den planlagte gigafabrikken i Arendal, sier administrerende direktør Asgeir Solheim i Fabritius i en pressemelding.

Fabritius skal kjøpe tomt fra Arendal kommune, bygge og eie bygget til pilotfabrikken. Bygningen får et areal på 23.500 kvadratmeter, og planen er å starte byggingen 1. februar 2022.

– Dette blir en stor milepæl for den norske batterikysten og vi er beæret over å ta del i det grønne skiftet med Morrow, sier Solheim videre i meldingen.

Veidekke er valgt som entreprenør, og byggetillatelser vil bli søkt om i november. Morrow Batteries går inn i en 15-årig leiekontrakt med mulighet for forlengelse og anledning til å kjøpe tilbake eiendommen og bygget.

Jeg er fornøyd med at vi nå er ett skritt nærmere å etablere vår banebrytende pilotfabrikk i sentrum av batterikysten. Vår partner Fabritius har solid erfaring fra flere storskala logistikkbygg, og denne avtalen støtter vår ambisiøse tidsplan for å etablere verdensledende batterimiljøer i Sør-Norge, sier administrerende direktør Terje Andersen i Morrow Batteries via meldingen.

Pilotfabrikken er første skritt på veien til et storskala anlegg for batteriproduksjon som skal produsere 43 GWh. I tillegg til produksjonsdelen vil bygningen bestå av en administrasjonsdel, som blir inngangen til hele fabrikken på lang sikt.

Foto: Morrow Batteries
Foto: Morrow Batteries
 

Mer fra EiendomsWatch

Svensk boligaktør jakter norsk partner

Co-living-aktøren Allihoop ønsker å etablere seg utenfor Sverige. – Oslo er en veldig interessant by som vi trenger å lære mer om, sier Milad Barosen, toppsjef og medgründer, til EiendomsWatch.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger