EiendomsWatch

Analytiker: – Eiendom burde heller være på børs enn i syndikater

Mens Sverige får stadig flere børsnoterte eiendomsselskaper, går sektoren av børs i Norge.

LAVERE FINANSIERINGSKOSTNADER: Analytiker Simen Mortensen i DNB peker på formueskatt som en årsak til det spesielle norske syndikatmarkedet | Foto: DNB

John Fredriksen har kjøpt Norwegian Property og tatt selskapet av børs, og det ser ut som det kan gå samme veien for Entra også.

Den norske investorinteressen kommer i betydelig større grad til uttrykk gjennom aktivitet i investeringsselskapet og syndikater.

– Norge har et veldig spesielt syndikatmarked, det er en norsk kultur, sier Mortensen til avisa og legger til at det trolig skyldes spart formuesskatt, sier DNB-analytiker Simen Mortensen til Finansavisen.

Han legger til at om man ser på avkastning, har børsselskaper gjort det bedre enn syndikater.

– Det skyldes spesielt at store noterte selskaper får langt bedre finansieringsvilkår enn mindre finansselskaper og syndikater. I obligasjonsmarkedet kan det skille 80 til 100 punkter på bankmarginen, og i et lav-yieldmarked er det markant, sier han til avisa.

Mer fra EiendomsWatch

Axa med storkjøp i logistikk

Den franske kapitalforvalteren Axa har kjøpt en portefølje av logistikkeiendommer i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Selgeren er NREP.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch