Dette sier Entra-styret om budet

Entras styre har nå vurdert det pliktige budet fra Balder, som de påpeker finansielt kunne vært mer attraktivt.
JA OG NEI: Styreleder Siri Hatlen i Entra anbefaler noen å akseptere budet, mens andre anbefales å ikke akseptere budet. | Foto: Heiko Junge / NTB
JA OG NEI: Styreleder Siri Hatlen i Entra anbefaler noen å akseptere budet, mens andre anbefales å ikke akseptere budet. | Foto: Heiko Junge / NTB

Styret i Entra kommer med en delt anbefaling til aksjonærene i forbindelse med budet fra Fastighets Balder.

Da Fastighets AB Balder i oktober kjøpte 610.059 Entra-aksjer kom det svenske eiendomsselskapet opp i en samlet eierandel tilsvarende 33,67 prosent av aksjene. Dette utløste budplikt. I starten av november bød Balder på samtlige aksjer. Budet var 202,5 kroner per aksje.

- Selv om Tilbudet finansielt kunne ha vært mer attraktivt, anbefaler Styret at aksjonærer som er opptatt av aksjenes likviditet og/eller visibilitet på fremtidig eierskap og selskapsstyring (inkludert utbyttepolitikk) aksepterer Tilbudet. Alternativt anbefales det at aksjene selges i markedet dersom aksjekursen er høyere enn i Tilbudet, uttaler styret i en børsmelding tirsdag morgen.

Samtidig kommer de med en kommentar til:

- For aksjonærer med fokus på Entras langsiktige verdiskapningspotensiale, og som legger mindre vekt på aksjenes fremtidige likviditet, selskapets eierskap og selskapsstyring, mener Styret at tilbudet ikke er tilstrekkelig attraktivt til at Styret kan gi en anbefaling om at Tilbudet bør aksepteres, sier de videre.

ABG Sundal Collier har bistått Entra-styret som finansiell rådgiver, og Wikborg Rein Advokatfirma har vært juridisk rådgiver for styret.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også