Vil rive bensinstasjon og bygge seks etasjer

Eiendomsutviklerne Øyvind Antonsen og Chris Andre Lillejords selskaper, samt IK Lykke Eiendom ønsker å rive bensinstasjonen i Elgeseter gate 16 i Trondheim og bygge et seks etasjers næringsbygg
RIVES: Utbyggerne ønsker å erstatte Shell-stasjonen med et seks etasjers høyt næringsbygg | Foto: Google Maps
RIVES: Utbyggerne ønsker å erstatte Shell-stasjonen med et seks etasjers høyt næringsbygg | Foto: Google Maps

Utviklerne har vært i kontakt med St. Olavs hospital og ser på muligheter for et bygg som kan kobler til det underjordiske kulvertnettet til sykehuset.

–Denne eiendommen er én av de siste eiendommene så tett innpå sykehusområdet at den kan fungere som en del av den medisinske byen på Øya, sier Harald Bjørlykke i Borg Forvaltning til Adresseavisa. Bjørlykke er prosjektleder for utbyggerne og representerer tomteeierne.

Det er søkt om dispensasjon for å kunne bygge høyere enn reguleringsplanen for tomta tillater. Politikerne i bygningsrådet skal etter planen behandle saken tirsdag. Kommuneadministrasjonens innstilling er at dispensasjonssøknaden avslås.

Virsdag vil Arbeiderpartiets Roar Aas ifølge Adressa fremme et forslag i bygningsrådet som dispensasjon til å bygge i seks etasjer. Forslaget fremmes på vegne av Arbeiderpartiet, Høyre, Fremskrittspartiet og Senterpartiet, og vil dermed etter alt å dømme få flertall.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

HAR GÅTT BORT: Advokat Pål Martin Sand. | Photo: Dæhlin Sand Advokatfirma

Pål Martin Sand er død