Halvparten av investorene vil drifte coworkingen selv

Fleksibilitet for leietakere har vært et mye diskutert tema under pandemien. DNB Næringsmegling har undersøkt hvordan investorene stiller seg til coworking.
Analysesjef Thomas Ramcilovic i DNB Næringsmegling. | Foto: DNB
Analysesjef Thomas Ramcilovic i DNB Næringsmegling. | Foto: DNB

«Flertallet av investorene vi har snakket med mener at covid-19 i liten grad har påvirket deres syn på å ha en tilbyder av fleksible kontorløsninger i porteføljen», sier analysesjef Thomas Ramcilovic i DNB Næringsmegling i en presentasjon av funnene i meglerhusets investorundersøkelse for Oslo.

Mens 23 prosent av de spurte investorene sier de mener pandemien har gjort det mer attraktivt å ha en tilbyder av fleksible kontorløsninger i porteføljen, sier fire prosent at de ser det som mindre attraktivt. De resterende 73 prosentene har altså ikke endret mening som følge av pandemien.

Ramcilovic peker på at flere mener at fleksible kontorløsninger i en begrenset del av et kontorbygg vil være det mest aktuelle, både av hensyn til risiko, men også for å gi de øvrige leietakerne en etterspurt fleksibilitet.

«De som har coworking i porteføljen er langt oftere motiverte av å skape fleksibilitet for leietakere enn en forventning om bedre inntjening», sier han.

Mange mente at fleksible konsepter har kommet for å bli. Samtidig påpekte mange investorer at det fortsatt er for høy motpartsrisiko, noe som begrunnes med lav lønnsomhet og høy konkurranse.

«Mange av investorene vi har snakket med sier derfor at det er vel så aktuelt å lage egne konsepter, noe vi også har sett flere eksempler på de siste årene,» sier Ramcilovic.

Hele 50 prosent av de spurte investorene ville velge å drifte et eget konsept. Fire prosent er usikre og de resterende 46 prosentene ville overlatt driften til en ekstern aktør.

Argumentene er både å bevare kontrollen over egne leietakere men også at flere tror det vil være mer lønnsomt.

En ting som går igjen er imidlertid et ønske om en ekstern aktør i en startfase, både for å se og lære men også for å teste ut konseptet.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også