EiendomsWatch

Kraft Finans selger eiendom for 2,5 milliarder til Public Property Invest

Kraft Finans selger seks eiendommer til Public Property Invest. Prislappen skal være på 2,5 milliarder kroner.

KJØPER OG SELGER: Morten Kjeldby i Public Property Invest betaler milliardbeløp til Bjørn Maaseides Kraft Finans for en eiendomsportefølje. | Foto: Fotograf Sturlason og Ole Berg-Rusten / NTB

– Jeg er veldig stolt over denne transaksjonen. Det er ikke hver dag et selskap som startet opp i Sandnes er involvert i milliardtransaksjoner, men jeg er aller mest stolt på vegne av kundene våre, sier Bjørn Maaseide til Aftenbladet/E24.

Maaseides Kraft Finans har ifølge Aftenbladet/E24 fullført en eiendomshandel på 2,5 milliarder kroner med Public Property Invest – et selskap tilrettelagt av Arctic Securities. SBB Samfunnsbygg er største eier i selskapet med 50 prosent av aksjene. Øvrige enkeltaksjonærer har eierandeler fra cirka 10 prosent og nedover.

Kjøpet av de seks eiendommene ble kjent i midten av november, men transaksjonene ble først godkjent av selskapenes generalforsamlinger like før jul. Til Aftenbladet/E24 oppgir Kraft Finans at kundene til Kraft Finans sitter igjen med en samlet gevinst på 175 millioner kroner etter sallget.

Blant eiendommene som nå selges er politistasjonen i Gjøvik, politistasjonen i Lillehammer, en kontoreiendom i Tønsberg og Gyldenløves Gate 23 i Kristiansand. Sistnevnte er leid ut til Kristiansand kommune.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer fra EiendomsWatch

Bonava får bygge 600 boliger i Bergen

Et enstemmig bystyre i Bergen har vedtatt planen som gjør det mulig for Bonava å bygge Bergensmeieriet. Prosjektet omfatter nesten like mange boliger som kommunen godkjente de to foregående årene, ifølge Bonava.

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch