EiendomsWatch

Kraft Finans selger eiendom for 2,5 milliarder til Public Property Invest

Kraft Finans selger seks eiendommer til Public Property Invest. Prislappen skal være på 2,5 milliarder kroner.

KJØPER OG SELGER: Morten Kjeldby i Public Property Invest betaler milliardbeløp til Bjørn Maaseides Kraft Finans for en eiendomsportefølje. | Foto: Fotograf Sturlason og Ole Berg-Rusten / NTB

– Jeg er veldig stolt over denne transaksjonen. Det er ikke hver dag et selskap som startet opp i Sandnes er involvert i milliardtransaksjoner, men jeg er aller mest stolt på vegne av kundene våre, sier Bjørn Maaseide til Aftenbladet/E24.

Maaseides Kraft Finans har ifølge Aftenbladet/E24 fullført en eiendomshandel på 2,5 milliarder kroner med Public Property Invest – et selskap tilrettelagt av Arctic Securities. SBB Samfunnsbygg er største eier i selskapet med 50 prosent av aksjene. Øvrige enkeltaksjonærer har eierandeler fra cirka 10 prosent og nedover.

Kjøpet av de seks eiendommene ble kjent i midten av november, men transaksjonene ble først godkjent av selskapenes generalforsamlinger like før jul. Til Aftenbladet/E24 oppgir Kraft Finans at kundene til Kraft Finans sitter igjen med en samlet gevinst på 175 millioner kroner etter salget.

Blant eiendommene som nå selges er politistasjonen i Gjøvik, politistasjonen i Lillehammer, en kontoreiendom i Tønsberg og Gyldenløves Gate 23 i Kristiansand. Sistnevnte er leid ut til Kristiansand kommune.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer fra EiendomsWatch

Nytt tiltaksforbud hasteinnført i Oslo etter funn av kvikkleire

Plan- og bygningsetaten har sendt ut varsel til eiere av flere hundre eiendommer på Frysja om å ikke gjøre noe som kan medføre risiko for skred. Obos har fått det selskapet kaller en stoppordre og møter Oslo kommune sammen med Stor-Oslo Eiendom for å følge opp situasjonen rundt sitt felles byggeprosjekt.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch