DNB-fond jakter kjøpsmuligheter

DNB Scandinavian Property Fund oppnådde en avkastning på 3,5 prosent i fjerde kvartal 2021 og 7,4 prosent for hele 2021.
LEDER FONDSTEAMET: Catrine Gjedebo er direktør og fondsansvarlig for DNB Scandinavian Property Fund. | Foto: Espen Brynsrud
LEDER FONDSTEAMET: Catrine Gjedebo er direktør og fondsansvarlig for DNB Scandinavian Property Fund. | Foto: Espen Brynsrud

Avkastningen inkluderer utbytter på 314 millioner kroner for 2021, der 154 millioner kroner av det totale utbyttet ifølge fondsrapporten ble utbetalt i fjerde kvartal.

Med en høy andel sentrale kontoreiendommer i porteføljen har fondet opplevd en god verdiutvikling i 2021. Ifølge rapporten skyldes dette primært økte markedsleier i fondets markedsområder, samt høyere leieinntekter.

Tyngdepunkt i Oslo

Fondet som er et ubelånt «core» fond med mandat til å investere i Norge og Sverige har i dag eksponering mot kontor, kjøpesenter, hotell og samfunnsbygg.

Det er kun en av de 13 eiendommene fondet har i dag som ligger utenfor Norge. Det er et kontorbygg i Stockholm som leies ut til Diskrimineringsombudet i Sverige. Fire av eiendommene ligger i Bergens-området, en i Trondheim og de resterende er Oslo-eiendommer.

Kvartalets transaksjoner

Fondet avhendet hotelleiendommen Quality Hotel Expo den 20. desember.

Provenyet vil bli anvendt til nye investeringer, og i rapporten opplyses det at forvalter i den forbindelse er i dialog med ulike markedsaktører.

Fondet har ikke kjøpt noen eiendommer i hele 2021.

Breeam-sertifiseringer

Fondet oppnådde en totalscore på 90 poeng i Global Real Estate Sustainability Benchmark og er dermed blant de 20 prosent høyest rankede eiendomsfond i verden av 1500 rangerte fond.

«Det jobbes målrettet med å miljøsertifisere eiendommene i porteføljen, og hele 11 av 12 eiendommer er per i dag Breeam In-Use sertifisert. Sertifiseringen bidrar til å redusere risiko og har betydning for eiendommens verdisetting», heter det i en kommentar fra DNB Scandinavian Property Fund til Rapporten.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også