Skaper ny eiendomskjempe i Stavanger

SVG Property kjøper Stavanger-eiendommer for 4,5 milliarder kroner, og får Entra, Camar Eiendom og Oslo Pensjonsforsikring på eiersiden.
DANNER NY GIGANT: John Arild Ertvaag med sitt Camar Eiendom går sammen med Sonja Horn i Entra og Åmund Lunde i Oslo Pensjonsforsikring for å skape et nytt stort eiendomsselskap for Stavanger. | Foto: Camar, Entra og Ingar Sørensen
DANNER NY GIGANT: John Arild Ertvaag med sitt Camar Eiendom går sammen med Sonja Horn i Entra og Åmund Lunde i Oslo Pensjonsforsikring for å skape et nytt stort eiendomsselskap for Stavanger. | Foto: Camar, Entra og Ingar Sørensen

Nystartede SVG Property satser friskt i Stavanger og kjøper sentrale næringseiendommer for 4,5 milliarder kroner.

Ifølge en pressemelding fra Camar Eiendom gjelder dette Ankerbygget, Herbarium og Hinna Park.

Totalt har porteføljen ved etablering et utleibart areal på cirka 113.000 kvadratmeter og forventes å generere over 200 millioner kroner i leieinntekter i 2022.

– Ved å samle denne porteføljen skapes det mest attraktive utleieselskapet for leietakere i Stavanger, og sammen med eierne skal selskapet vokse videre i Stavanger gjennom utvikling og strategiske oppkjøp, sier daglig leder Øyvind Mikalsen i Camar Eiendom i meldingen.

Selskapet hans går inn på eiersiden i SVG Property, sammen med Oslo Pensjonsforsikring og kontorkjempen Entra.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Øyvind Mikalsen leder Camar Eiendom, som satser tungt på SVG Property i Stavanger. | Foto: Camar Eiendom
Øyvind Mikalsen leder Camar Eiendom, som satser tungt på SVG Property i Stavanger. | Foto: Camar Eiendom
I tillegg eies SVG Property av Pensjonskassen for Helseforetakene i Hovedstadsområdet (PKH), REQ Alternative Investments med sitt første fond, KM Real Estate og Karbon Eiendom.

Selskapet ble tilrettelagt av Pareto Securities og har blitt bistått av Advokatfirmaet Wiersholm og KWC. Utover egenkapital fra eierne, er selskapet finansiert med lån fra Nordea og Handelsbanken.

Over 100 leieforhold

SVG Property vil ifølge pressemeldingen ha en diversifisert leietakerstruktur med over 100 leieforhold og en gjennomsnittlig gjenværende leietid på rundt 6,6 år.

Camar Eiendom og Entra er selger av Hinna Park Eiendom, men blir altså med videre som investorer i selskapet. Begge har vært bistått av Advokatfirmaet BAHR.

Oslo Pensjonsforsikring er selger av Herbarium Stavanger og vil samtidig også delta som investor i SVG Property. Oslo Pensjonsforsikring ble bistått av Wikborg Rein Advokatfirma.

Ankerkvartalet selges av et fond under forvaltning av Union Eiendomskapital, som kjøpte eiendommen i september 2017.

– Salget av Ankerkvartalet er frem til i dag vårt største salg fra noe fond etablert av Union. Vi har investert betydelige midler i leietakeroppgraderinger i vår eiertid, og har oppnådd vesentlig økte leienivåer for eksisterende og nye leietakere. Summen av dette har gitt en meget god verdiskapning for våre investorer, sier daglig leder Lars Even Moe i Union Eiendomskapital en melding.

Selger for nær en milliard

Entra selger med dette en stor del av sin Stavanger-portefølje til SVG Property, ifølge en børsmelding.

Transaksjonen omfatter nemlig Entras 50%-andel i Hinna Park Eiendom («HPE»), et eiendomsselskap som eier fire eiendommer med tilhørende utviklingspotensiale lokalisert på Hinna Park utenfor Stavanger og eiendommen Nytorget 1 i Stavanger sentrum.

Samlet transaksjonsverdi for Entra er estimert til 963 millioner kroner, som er 16 % over bokførte verdier per 30.09.21. Som oppgjør vil Entra motta 15 % av aksjene i SVG Property, 64 millioner kroner gjennom en selgerkreditt og et mindre kontantvederlag.

Ifølge børsmeldingen vil SVG Propertys portefølje også ha et betydelig utviklingspotensial på til sammen rundt 75.000 kvadratmeter ved Hinna Park og i Stavanger sentrum.

– Denne transaksjonen representerer en interessant diversifiseringsmulighet i Stavanger-markedet, til en attraktiv verdsettelse. Vi roterer våre eiendeler på Hinna Park til et ambisiøst nytt selskap med en større portefølje av attraktive eiendommer som er vektet mot Stavanger sentrum, sier Entras administrerende direktør Sonja Horn via børsmeldingen.

HPE er fullkonsolidert i Entras regnskap og hadde leieinntekter på 71 millioner kroner ved utgangen av tredje kvartal 2021. Etter gjennomføring av transaksjonen vil HPE bli dekonsolidert fra Entras regnskap.

Etter denne transaksjonen vil Entra eie to eiendommer i Stavanger direkte: Professor Olav Hanssens vei 10 og Lagårdsveien 6. Begge eiendommene er fullt utleid til offentlige leietakere på lange leiekontrakter.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også