Oslo Areal-kjøpet var den største nordiske transaksjonen i desember

Entras kjøp av Oslo Areal dro omsetningsvolumet kraftig opp i desember.
STERK SLUTTSPURT: Entras kjøp av Oslo Areal sørget for en kruttsterk avslutning på transaksjonsåret 2021 som endte med solid ny rekord på 155 milliarder kroner. | Foto: Oslo Areal og Entra
STERK SLUTTSPURT: Entras kjøp av Oslo Areal sørget for en kruttsterk avslutning på transaksjonsåret 2021 som endte med solid ny rekord på 155 milliarder kroner. | Foto: Oslo Areal og Entra

Transaksjonsvolumet i desember endte på 44,8 milliarder kroner, fordelt på 71 transaksjoner. Dette opplyser Pangea Property Partners i sin månedsrapport.

Entras kjøp av Oslo Areal, som med en pris på 13,6 milliarder kroner faktisk var den største transaksjonen i hele Norden i desember, bidro sterkt til den solide avslutningen på 2021 som totalt endte med en omsetning på 155 milliarder kroner – altså 51 milliarder kroner høyere enn 2020.

Utlendinger sto i 2021 for rundt en femtedel av transaksjonsvolumet både på kjøper- og selgersiden.

Private selskaper var den klart største kjøper- og selgergruppen i løpet av 2021, og sto for rett over 40 prosent av salgene og nær 35 prosent av kjøpene.

Syndikater sto for rett over 25 prosent av salgene og litt over 30 prosent av kjøpene. Børsnoterte selskaper sto bak 25 prosent av kjøpsvolumet.

Ikke uventet var det Oslo som toppet geografisk, men 35 prosent av transaksjonsvolumet. Viken sto for 24 prosent, mens Vestland og Rogaland sto for henholdsvis 12 og åtte prosent av volumet. Trøndelag, som kun hadde fire prosent av volumet, ble forbigått av Vestfold og Telemark som hadde seks prosent.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også