Pareto-fond med over 10 prosent avkastning i 2021

Eiendomsfondet Pareto Eiendomsfellesskap II oppnådde en avkastning på 10,8 prosent i 2021. Det er beste år siden oppstarten i 2015.
FORVALTERNE: Johan Anker-Rasch (i midten) er daglig leder for og investeringsdirektør for Pareto Alternative Investments. Med seg i forvaltningsteamet har han Niklas Haug Hansen, Jonathan Barford, Henrik Bull Svarva og Filip Riis. | Foto: Pareto Alternative Investments
FORVALTERNE: Johan Anker-Rasch (i midten) er daglig leder for og investeringsdirektør for Pareto Alternative Investments. Med seg i forvaltningsteamet har han Niklas Haug Hansen, Jonathan Barford, Henrik Bull Svarva og Filip Riis. | Foto: Pareto Alternative Investments

Pareto Eiendomsfellesskap II fikk en avkastning på 4,7 prosent i fjerde kvartal. 1,1 prosent av dette kom fra den løpende avkastningen fra eiendomsporteføljen, mens 3,6 prosent skyldes verdiøkning på eiendommene. Det fremgår av en fersk kvartalsrapport fra eiendomsfondet.

Ser man 2021 samlet, var avkastningen 10,8 prosent. Det er noen hakk over snitt for fondet så langt, som ligger på 8,2 prosent i per år.

Verdien av eiendommene i fondet er vurdert av Akershus Eiendom og Cushman & Wakefield Realkapital. Verdiøkningen på 3,6 prosent for porteføljen er sammenlignet med verdien fra forrige verdivurdering gjort 30. juni 2021.

Investorene i fondet har så langt kommittert kapital for 2,56 milliarder kroner. 100 prosent av kapitalen er innbetalt. Fondet har så langt investert i 18 eiendommer. Eiendomsverdien var ved årsskiftet beregnet til å være 3,65 milliarder kroner.

Investeringsperioden til fondet var opprinnelig satt til juni 2021, men den har blitt utvidet med tre år. Forvalterteamet ønsker fortsatt å hente inn mer kapital og investere den slik at porteføljen kan «oppnå større grad av diversifisering».

Ifølge kvartalsrapporten er 52 prosent av porteføljen plassert i kontorareal. 26 prosent står i handel og resten i logistikk.

Geografisk er 40 prosent av porteføljen eiendommer på Romerike og 19 prosent i eiendommer i Oslo. Den største leietakeren er Møller Bil. Selskapet leier 7 av de 18 eiendommene i fondet.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

ÅRET RUNDT: Thor Thoeneie forteller at han badet året rundt - uansett. Her fra Cannes under Mipim i mars. | Foto: Privat

Oslo Airport City-sjefen: – Vi arbeider med planer for utvikling og utbygging av inntil en million kvadratmeter

Thor Thoeneie mener sosial- og økonomisk bærekraft konsekvent får for lite oppmerksomhet, noe som blant annet går utover utbyggernes forutsigbarhet. – Private utbyggere sitter på all risiko, sier han.

For abonnenter

Les også