EiendomsWatch

Ringnes kjøper «Radiofabrikken» på Kjelsås fra Union-fond

Litt over seks år siden Union-fondet avtalte salg av tomten til Selvaag Bolig, selges den nå til Christian Ringnes’ Eiendomsspar.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Union Real Estate Fund I har solgt Kjelsåsveien 161 på Frysja i Oslo til Eiendomsspar. Det melder Unoin i en pressemelding.

Dermed har fondet, som ble etablert i 2013, realisert sin siste eiendom.

Kjelsåsveien 161 ble kjøpt av det Union-forvaltede fondet i 2015. Allerede høsten 2015 ble det avtalt salg av eiendommen til Selvaag Bolig, men dette kjøpet har aldri blitt fullført.

– Vi trodde denne eiendommen var solgt til Selvaag Bolig.

– Vi hadde en avtale om at de skulle overta eiendommen. Selvaag er en kommersiell aktør, og de er med oss i avtalen om dette salget. Selvaag tjener også gode penger i denne transaksjonen, sier leder for Union Eiendomskapital, Lars Even Moe.

SELGER: Lars Even Moe i Union Eiendomskapital leder forvaltnignen av fondet som nå selger eiendommen. | Foto: Union
SELGER: Lars Even Moe i Union Eiendomskapital leder forvaltnignen av fondet som nå selger eiendommen. | Foto: Union
Med salget av Kjelsåsveien 161 i boks, er som nevnt den siste eiendommen i porteføljen til Union Real Estate Fund I solgt. Nå skal fondet avvikles og resultat fordeles mellom eierne. Moe ønsker ikke å oppgi nøyaktige avkastningstall, men sier at fondet har blitt en suksess for investorene.

– Det kommer til å være det fondet som har gitt best avkastning av våre fond frem til nå.

Eiendommen som har et areal på ca. 17 500 kvm bygningsareal har en attraktiv beliggenhet i et utviklingsområde på Frysja. Eiendommen huser i dag kontorer, produksjonsfasiliteter og laboratorier for Abbott.

– Her får kjøper en bunnsolid leietaker på en lang kontrakt. Det gir kjøper også tid til å tenke på mulige reguleringsgrep man vil ta på sikt, sier Moe.

(Saken fortsetter under bildet)

HISTORISK EIENDOM: Tandbergs Radiofabrikk hadde både sin fabrikk, laboratorium og forskningsanlelg på eiendommen. | Foto: Union Eiendomskapital
HISTORISK EIENDOM: Tandbergs Radiofabrikk hadde både sin fabrikk, laboratorium og forskningsanlelg på eiendommen. | Foto: Union Eiendomskapital

Administrerende direktør Sigurd Stray i Eiendomsspar sier kjøpet kom i stand etter at selskapet i november ble kontaktet av Arctic Securities som da hadde fått budaksept på eiendommen.

– Vi opplever dette som en attraktiv eiendom med en fin leietager på en relativt lang leiekontrakt. I tillegg har man også mulighet for boligutvikling, sier Stray.

Har ikke hastverk

Han ønsker ikke å kommentere prisen eller selskapets forventninger til avkastning, men sier kjøpet er gjort på markedsmessige vilkår.

– Har dere gjort noen avtale med Selvaag Bolig i forbindelse med kjøpet?

– Vi kjøper eiendommen helt fritt, men vi skal ha et møte med Selvaag for å se hva de har tenkt rundt eiendommen. Så får tiden vise om dette er noe vi på et tidspunkt eventuelt ønsker å gå videre med. Vi har først og fremst kjøpt eiendommen slik den er i dag, og vi har ikke noe hast her.

Ifølge meldingen har Union fått bistand i slaget av Malling & Co som salgsrådgiver og advokatkontoret Bahr som juridisk rådgiver. Kjøper har fått bistand av Arctic Securities som tilrettelegger, Schjødt som juridisk rådgiver og BER som teknisk rådgiver.

Mer fra EiendomsWatch

Bonava får bygge 600 boliger i Bergen

Et enstemmig bystyre i Bergen har vedtatt planen som gjør det mulig for Bonava å bygge Bergensmeieriet. Prosjektet omfatter nesten like mange boliger som kommunen godkjente de to foregående årene, ifølge Bonava.

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch