Skanska kjøper Selvaag-tomt til kontorprosjekt

Skanska Commercial Development Norway har inngått avtale med Selvaag Eiendom om kjøp av en tomt på 1608 kvadratmeter på Skøyen i Oslo.
FORESTILLING: Her er en illustrasjon av det påtenkte kontorbygget som Skanska vil bygge på Skøyen. | Foto: illustrasjon av Snøhetta
FORESTILLING: Her er en illustrasjon av det påtenkte kontorbygget som Skanska vil bygge på Skøyen. | Foto: illustrasjon av Snøhetta

Eiendommen er regulert til næringsformål, ligger sentralt på Skøyen og vil inkludere inngang til stasjonen på den nye Fornebubanen på bakkeplan, opplyser Skanska.

Ifølge en pressemelding ligger Selvaag-tomten ved siden av Skanskas eksisterende utviklingseiendom i Tingstuveien 31.

– Utvidelsen av tomten muliggjør at vi kan utvikle et enda bedre prosjekt og utomhusarealer i hjertet av Skøyen. Her vil vi skape et attraktivt kontorbygg med gode og varige kvaliteter og høye miljøambisjoner, sier Synnøve Lyssand Sandberg, administrerende direktør i Skanska Commercial Development Norway i meldingen.

Selskapet har satt seg mål om at prosjektene deres skal være klimanøytrale innen 2037.

– Og det vil gjenspeile seg i vårt fremtidsrettede bygg i Tingstuveien 31, fortsetter Lyssand Sandberg.

I tillegg til prosjektet på Skøyen har Skanska-selskapet hun leder rundt 43.000 kvadratmeter under utvikling på Helsfyr og Økern. På Løren er nybygget Parallell tatt i bruk og under utleie – også dette i regi av Skanska Commercial Development Norway.

– Vi har flere spennende prosjekter i porteføljen, og er alltid på utkikk etter flere gode utviklingsmuligheter. Vi har et tydelig mandat om å vokse i Oslo-markedet og ser frem til et aktivt år videre, sier Lyssand Sandberg.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også