Bærekraftsrapportering: Ny veileder for eiendomsutviklere og -forvaltere

På oppdrag fra Grønn Byggallianse har The Governance Group utarbeidet veilederen «Miljørapportering for eiendomssektoren».
VISER VEI I JUNGELEN: På oppdrag fra Grønn Byggallianse har Maria Gjølberg og teamet i The Governance Group utarbeidet en veileder som skal hjelpe eiendomsbransjen med bærekraftsrapportering. | Foto: Grønn Byggallianse
VISER VEI I JUNGELEN: På oppdrag fra Grønn Byggallianse har Maria Gjølberg og teamet i The Governance Group utarbeidet en veileder som skal hjelpe eiendomsbransjen med bærekraftsrapportering. | Foto: Grønn Byggallianse

– Banker og investorer etterspør konkret og forståelig bærekraftsinformasjon som kan benyttes i analyser knyttet til verdsetting, prising av kreditt og forsikring. I tillegg har sluttbrukerne økte forventninger. Selskaper som ikke rapporterer på disse områdene i dag risikerer å falle fra i anbudsprosesser, få mindre tilgang til kapitalmarkedene, samt miste troverdighet hos kundene sine, sier partner i The Governance Group, Maria Gjølberg, i en pressemelding fra Grønn Byggallianse.

Bærekraftsrapportering blir enda viktigere med EU-taksonomien og nye lovkrav.

– I dag er det stort sprik i hva slike rapporter inneholder, derfor vil vi vise vei i jungelen for å sikre god og tilstrekkelig bærekraftsrapportering, sier daglig leder i Grønn Byggallianse, Katharina Bramslev.

Mange selskaper har rapportert om deres påvirkning på bærekraft, og spesielt sitt miljøfotavtrykk, i mange år. Det som er nytt, er at det er stor og økende oppmerksomhet om bærekraft i samfunnet. Som en konsekvens stilles økte krav til selskapers bærekraftrapportering.

En bærekraftrapport lages fordi det er et lovkrav for noen, men også fordi det gir viktig informasjon til eksterne interessenter.

– Veilederen er tilpasset eiendomsutviklere- og forvaltere og tar sikte på å rydde i jungelen og gi tips og veiledning til hvordan eiendomsselskaper kan komme i gang med miljørapportering (E-en i ESG), heter det i meldingen.

«Miljørapportering for eiendomssektoren» går gjennom gjeldende og kommende lovkrav for bærekraftrapportering, samt uformelle markedskrav.

Fokuset vil være på miljømessige forhold og krav knyttet til dette. Samtidig tar den også for seg noen av de mest vesentlige miljøtemaene for eiendomssektoren og foreslår et sett med anbefalte KPIer innenfor disse områdene.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også