EiendomsWatch

Bjølgerud om økt usikkerhet i markedet: – Flere og flere inntar nå en avventende holdning

Pangea-sjef Bård Bjølgerud sier både eiendomsinvestorer- og besittere har blitt mer avventende.

Foto: Pangea Property Partners

– Det er ganske mange spørsmål man ikke helt vet svaret på for tiden. Selv om eiendomsmarkedet føles trygt, er det mye usikkerhet. Man vet ikke helt hvordan man skal forholde seg til dette, det er bevegelser i flere retninger. Angår dette oss? spør de seg, sier administrerende direktør Bård Bjølgerud i Pangea Property Partners til Finansavisen.

Bjølgerud tror eiendomsmarkedet på kort sikt vil stå seg gjennom stormen, men at uro i aksjemarkedet og eventuelle kraftige rente- og inflasjonsøkninger kan skape te situasjon der «ganske mange» eiendomsinvestorer setter seg på gjerdet.

Til Finansavisen påpeker Pangea-sjefen at starten på 2022 har vært sterk i transaksjonsmarkedet. Ifølge Pangeas tall er det gjort transaksjoner i Norden så langt i år for 10 milliarder euro. Det er 60 prosent mer enn i samme periode i fjor.

– Så langt i år har aktiviteten i transaksjonsmarkedet vært høy, men flere og flere inntar nå en avventende holdning, sier han.

Entra, Norges største kontoreier, gir i sin nylig publiserte årsrapport en egen risikovurdering for renteutviklingen – og hvordan den eventuelt kan påvirke selskapet. I vurderingen påpekes utfordringer for hele sektoren dersom finansmarkeder blir mindre risikovillige, selv om Entra på kort sikt seg for seg en stabil og forutsigbar tilgang på kapital.

Les mer om Entras rentevurderinger:

Entra spår moderat renterisiko

Mer fra EiendomsWatch

Disse eiendomsaktørene har meldt flytting fra Norge i 2022

I løpet av året har flere milliardærer flyttet ut av Norge, og noen av de er knyttet til eiendomsbransjen. Minst tolv personer tilknyttet eiendomsbransjen har flyttet ut av Norge i løpet av 2022,. For de aller fleste er det Sveits som frister mest, men noen velger Italia som sitt nye bosted.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch