R8 Property med rekordinvestering: Kjøper Parallell for 750 millioner

R8 Property kjøper kontorbygget Parallell på Økern i Oslo fra Skanska for 750 millioner kroner.
BLAR OPP 750 MILLIONER: – Vårt aller største kjøp og en gamechanger for selskapet, sier CEO Emil Eriksrød i R8 Property. | Foto: R8 Property
BLAR OPP 750 MILLIONER: – Vårt aller største kjøp og en gamechanger for selskapet, sier CEO Emil Eriksrød i R8 Property. | Foto: R8 Property

Overtakelsen finner sted i november 2022, og brutto eiendomsverdi utgjør 750 millioner kroner, justert for eventuelle økte leieinntekter.

R8 Property har forbehold om finansiering før endelig gjennomføring av transaksjonen.

Det 15 etasjer høye kontorbygget på 19.000 kvadratmeter ble ferdigstilt i 2020, og er utformet for å gi maksimal utnyttelse av dagslys som sikrer lyse arbeidsplasser. En fleksibel arealutforming gir også leietakere i bygget muligheten til å utforme og tilpasse leiearealet selv.

– Vårt mål er hele tiden å utfordre eiendomsbransjen og sette nye standarder for kvalitet, klima og teknologi. Dette bygget treffer godt på våre ambisjoner, sier administrerende direktør Emil Eriksrød i R8 Property i en pressemelding.

66 prosent av bygget er nå utleid

Samtidig som R8 opplyser om kjøpet, melder de også at Evolve, som er heleid av R8 Property, inngått leiekontrakt for ytterligere 5 etasjer i bygget. Ifølge en pressemelding fra Skanska er kontrakten på fem år.

– Skanska er svært tilfreds med at Parallell blir verdsatt som et miljø- og klimavennlig bygg – med dagslys, utsikt og fleksibilitet som brukere av bygget kan glede seg over, sier adm.dir. i Skanska Commercial Development Norway, Synnøve Lyssand Sandberg.

Med Evolve-kontrakten på ytterligere fem etasjer vil bygget være 66 prosent utleid.

Grønt bygg som sikrer fleksibilitet

Parallell er bygget etter strenge klimakrav med fokus på energieffektivitet og resirkulering av materialer, og har derfor fått sertifiseringen Breaam Excellent.

Kontorbygget har oppnådd inneklimasertifiseringen Well Core Gold pre-certification fra Well Building Standard.

– Vi har kjøpt et grønt bygg som sikrer fleksible arbeidsområder og friskere arbeidsmiljø. Og utenfor bygget ligger det et torg med hyggelige sitteplasser, grøntarealer og bysykler. Her blir det godt å være, sier Eriksrød.

Han legger til at R8 etter hvert har fått erfaring i å fylle bygg raskt med leietakere.

– Vi har lykkes godt med det før, og jeg er overbevist om at potensielle leietakere vil benytte seg av mulighetene bygget gir denne gangen også. Selv om skalaen er litt større, sier han.

Med kjøpet av Parallell tar R8 Property et stort steg mot målet om en eiendomsportefølje verdt fem milliarder kroner.

Selskapet vurderer ny emisjon for å sikre midler til videre vekst.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

HAR GÅTT BORT: Advokat Pål Martin Sand. | Foto: Dæhlin Sand Advokatfirma

Pål Martin Sand er død