DNB-fond ser attraktivt scenario for egen portefølje

DNB Scandinavian Property Fund har hatt realprisvekst for leienivåene, og forventer at prisene vil fortsette oppover.
Catrine Gjedebo er leder for forvaltningsteamet i DNB Næringseiendom. | Foto: Espen Brynsrud
Catrine Gjedebo er leder for forvaltningsteamet i DNB Næringseiendom. | Foto: Espen Brynsrud

DNB Scandinavian Property Fund melder om en avkastning i første kvartal 2022 på 3,1 prosent. Dette kommer frem av fondets kvartalsrapport.

Annualisert avkastning for fondet de siste tre årene er 5,9 prosent.

– Krigen i Ukrainia skaper usikkerhet i markedet, samtidig forventes det en sterk økning i BNP i Norge, både i år og neste år, samt økt sysselsetting og høy lønnsvekst. Likeså ventes økt kontoretterspørsel blant annet pga lav nybygging. Det ventes også stigende realleier, spesielt i sentrumsområder. Fondet har en sentrumsbeliggende «core» kontorportefølje som vi mener er spesielt attraktivt i et slikt scenario, sier forvalterteamet i en kommentar til kvartalsrapporten.

Fondet som har et samlet areal på 215.296 kvadratmeter, der hovedtyngden er kontorareal, har årlige leieinntekter på 458 millioner kroner.

– For kontorsegmentet skyldes verdiøkningen realprisvekst for leienivåene. Ikke minst har CBD Bjørvika hatt en sterk økning i markedsleiene. Stigende swaprenter siste kvartal har ikke resultert i høyere avkastningskrav for fondets eiendommer. Det mener vi primært skyldes forventning til høyere leiepriser fremover. Vi forventer at lav nybygging i sentrumsnære områder, sysselsettingsvekst og god BNP-vekst vil fortsette å presse leieprisene oppover, sier

Det er ikke gjennomført emisjoner i første kvartal 2022, men fondet sitter på likviditetsreserver etter salget av Quality Hotel Expo i desember 2021 som vurderes reinvestert.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også