SBB nedjusterer resultatet for 2021 med 247 millioner kroner

SBB har etter en prosess med sin revisor valgt å nedjustere resultatet for 2021 med 247 millioner svenske kroner. Beløpet tilsvarer omtrent 1 prosent av det tidligere rapporterte årsresultatet.
HAR JOBBET MED REVISOR: Et utvidet team med revisorer har gått gjennom kritikken Viceroy Research rettet mot SBB og Ilija Batljan (bildet). | Foto: SBB
HAR JOBBET MED REVISOR: Et utvidet team med revisorer har gått gjennom kritikken Viceroy Research rettet mot SBB og Ilija Batljan (bildet). | Foto: SBB

Nedjusteringen kommer i kjølvannet av en kritisk rapport publisert av aksjonæraktivisten Viceroy Resarch. Viceroy er et amerikansk selskap som spesialiserer seg på shortsalg av aksjer i kombinasjon med publisering av kritiske rapporter om selskapene Viceroy har tatt short-posisjoner i.

Ifølge en pressemelding fra Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) har selskapet i forbindelse med arbeidet med årsrapporten gjort følgende justeringer i resultatet:

  • Verdien av selskapets eiendommer nedjusteres med 473 millioner
  • Verdien av utsatt skatt er oppjustert med 68 millioner
  • Resultat fra eiendomsforvaltning er oppjustert med 293 millioner

Nettoeffekten av disse justeringene gjør at årsresultatet faller med 247 millioner kroner til 25,6 milliarder. Alle tallene er i svenske kroner.

I pressemeldingen fremgår det at justeringene kommer som en konsekvens av rapportene publisert av Viceroy. SBBs revisorer har ifølge meldingen gått gjennom påstandene fra Viceroy, og særlig vurdert verdsettelsen i transaksjonene selskapene har vært involvert i de to siste årene.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også