Malling & co mener fersk investorundersøkelse overrasker

Resultatene fra Malling & Cos ferske Investor Yield- og Sentimentundersøkelse er overraskende lite påvirket av siste tidens betydelige renteoppgang, mener selskapet.
ANALYSE-TEAMET: Haakon Ødegaard og Herman Følling Ness | Foto: Malling & Co
ANALYSE-TEAMET: Haakon Ødegaard og Herman Følling Ness | Foto: Malling & Co

I løpet av første kvartal, spesielt mot slutten, har det skjedd betydelige endringer i rentemarkedene, men enn så lenge ser det ut til å ha påvirket eiendomsmarkedet i liten grad, skriver Malling & co i en oppdatering.

I selskapets siste Investor Yield- og Sentimentundersøkelse indikeres kun en marginal økning i yieldnivåer og noe svakere, dog fortsatt høy, kjøpelyst.

«Resultatene er overraskende lite påvirket av siste tidens betydelige renteoppgang og må sies å fortsatt antyde et sterkt marked for næringseiendom», heter det.

2/3 av investorene som har svart på Malling & Cos undersøkelse melder at de vil øke sin eksponering mot næringseiendom neste 12 måneder, mot 86 prosent i fjerde kvartal 2021 og 100 prosent i tredje kvartal i fjor.

Kontorsegmentet fortsetter å være mest ettertraktet med netto kjøperandel på 73 prosent, tett etterfulgt av logistikk (59 prosent netto kjøpere).

«Kjøpelysten har avtatt betydelig siste kvartal, men er fortsatt meget høy og er omtrent på nivå med Q2 2019. Det indikerer at det fortsatt er mye penger som skal sysselsettes i eiendom og at investorene ikke har mistet troen til tross for renteoppgang», heter det i oppdateringen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo