EiendomsWatch

Malling & co mener fersk investorundersøkelse overrasker

Resultatene fra Malling & Cos ferske Investor Yield- og Sentimentundersøkelse er overraskende lite påvirket av siste tidens betydelige renteoppgang, mener selskapet.

ANALYSE-TEAMET: Haakon Ødegaard og Herman Følling Ness | Foto: Malling & Co

I løpet av første kvartal, spesielt mot slutten, har det skjedd betydelige endringer i rentemarkedene, men enn så lenge ser det ut til å ha påvirket eiendomsmarkedet i liten grad, skriver Malling & co i en oppdatering.

I selskapets siste Investor Yield- og Sentimentundersøkelse indikeres kun en marginal økning i yieldnivåer og noe svakere, dog fortsatt høy, kjøpelyst.

«Resultatene er overraskende lite påvirket av siste tidens betydelige renteoppgang og må sies å fortsatt antyde et sterkt marked for næringseiendom», heter det.

2/3 av investorene som har svart på Malling & Cos undersøkelse melder at de vil øke sin eksponering mot næringseiendom neste 12 måneder, mot 86 prosent i fjerde kvartal 2021 og 100 prosent i tredje kvartal i fjor.

Kontorsegmentet fortsetter å være mest ettertraktet med netto kjøperandel på 73 prosent, tett etterfulgt av logistikk (59 prosent netto kjøpere).

«Kjøpelysten har avtatt betydelig siste kvartal, men er fortsatt meget høy og er omtrent på nivå med Q2 2019. Det indikerer at det fortsatt er mye penger som skal sysselsettes i eiendom og at investorene ikke har mistet troen til tross for renteoppgang», heter det i oppdateringen.

Mer fra EiendomsWatch

Nytt tiltaksforbud hasteinnført i Oslo etter funn av kvikkleire

Plan- og bygningsetaten har sendt ut varsel til eiere av flere hundre eiendommer på Frysja om å ikke gjøre noe som kan medføre risiko for skred. Obos har fått det selskapet kaller en stoppordre og møter Oslo kommune sammen med Stor-Oslo Eiendom for å følge opp situasjonen rundt sitt felles byggeprosjekt.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch