Portal Skøyen på 23.500 kvadratmeter solgt

Genesta kjøper Portal Skøyen, som blant annet huset Bilia. – Vi er veldig glade for å være tilbake i Oslo, sier administrerende direktør David Neil.
Foto: Genesta
Foto: Genesta

Genesta kjøper Portal Skøyen i Oslo. Den 23 500 kvadratmeter store kontoreiendommen ligger langs E18 mellom Skøyen og Lysaker, vest for sentrum.

Oppkjøpet gjennomføres av Genestas femte fond, GNRE Core Plus Open-ended, og selgerne av eiendommen er Backe Eiendom Invest, Stokke Industri Eiendom og Farvatn Capital.

– Vi er veldig glade for å være tilbake i Oslo-markedet igjen. Oppkjøpet er en strategisk investering i et veletablert og voksende forretningsdistrikt. For eksempel vil den nye T-banestasjonen være en avgjørende faktor for våre fremtidige leietakere, sier David Neil, administrerende direktør i Genesta, i en pressemelding.

Kommunens plan for Skøyen/Lysaker vil ifølge meldingen øke utnyttelsesgraden og heve området. Den nye T-banelinjen Fornebubanen er under oppføring og er en forlengelse av T-banenettverket i Oslo. Vækerø stasjon er én av seks nye stasjoner, og vil ligge like utenfor Portal Skøyen.

Eiendommen er tilnærmet fullt utleid til veletablerte leietakere på langsiktige leieavtaler.

Bygget huser Bilia, Verisure og Reitan Convenience.

– Investeringen støtter vårt mål om å bygge en kontorportefølje av høy kvalitet på tvers av Norden. Vi vil nå fortsette å se etter nye investeringsmuligheter i Oslo og på våre andre fokusområder i Norden, sier Neil.

I Norge er Genesta kjent for utviklingsprosjektene i Dronning Mauds gate 15, Grensen 5-7 og Mariboes gate 13 i Oslo sentrum.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også