Eiendomsspar tjente nesten en halv milliard

Christian Ringnes’ Eiendomsspar peker på flere årsaker til at resultatet før skatt ble nesten 500 millioner kroner i første kvartal.
GODE TIDER: Christian Ringnes kan glede seg over resultathopp for Eiendomsspar | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
GODE TIDER: Christian Ringnes kan glede seg over resultathopp for Eiendomsspar | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Eiendomsspar melder om et resultat før skattekostnad på 462,5 millioner kroner i første kvartal 2022, mot 27,0 millioner kroner for tilsvarende periode i 2021.

Økningen skyldes i hovedsak den positive utviklingen i det tilknyttede selskapet Pandox, men også økte leieinntekter og salgsgevinst, sammenlignet med samme periode i fjor, opplyser selskapet kontrollert av Christian Ringnes.

Brutto driftsresultat var 194,6 millioner kroner, opp fra 131,5 millioner kroner året før.

Totale leieinntekter utgjorde 209,7 millioner kroner per første kvartal 2022, mot 151,2 millioner kroner for samme periode i 2021. Økningen i leieinntekter forklares 50/50 av omsetningsbaserte leieinntekter fra hotell og restaurant og netto tilgang i eiendomsporteføljen knyttet til eiendomserverv og ferdigstillelse av nybyggingsprosjekter.

Ledigheten i eiendomsmassen målt etter leieverdi er 2,8 prosent (3,8 prosent per årsslutt 2021). Nedgangen i ledighet skyldes i hovedsak nyutleie av arealer i Tordenskioldsgate 8–10, fremgår det av rapporten.

Gjennomsnittlig kontraktsløpetid i selskapets eiendommer er 8,1 år, som er ned fra 8,2 år per utgangen av 2021.

Her finner du hele rapporten

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også