EiendomsWatch

Eiendomsspar tjente nesten en halv milliard

Christian Ringnes’’ Eiendomsspar peker på flere årsaker til at resultatet før skatt ble nesten 500 millioner kroner i første kvartal.

GODE TIDER: Christian Ringnes kan glede seg over resultathopp for Eiendomsspar | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Eiendomsspar melder om et resultat før skattekostnad på 462,5 millioner kroner i første kvartal 2022, mot 27,0 millioner kroner for tilsvarende periode i 2021.

Økningen skyldes i hovedsak den positive utviklingen i det tilknyttede selskapet Pandox, men også økte leieinntekter og salgsgevinst, sammenlignet med samme periode i fjor, opplyser selskapet kontrollert av Christian Ringnes.

Brutto driftsresultat var 194,6 millioner kroner, opp fra 131,5 millioner kroner året før.

Totale leieinntekter utgjorde 209,7 millioner kroner per første kvartal 2022, mot 151,2 millioner kroner for samme periode i 2021. Økningen i leieinntekter forklares 50/50 av omsetningsbaserte leieinntekter fra hotell og restaurant og netto tilgang i eiendomsporteføljen knyttet til eiendomserverv og ferdigstillelse av nybyggingsprosjekter.

Ledigheten i eiendomsmassen målt etter leieverdi er 2,8 prosent (3,8 prosent per årsslutt 2021). Nedgangen i ledighet skyldes i hovedsak nyutleie av arealer i Tordenskioldsgate 8–10, fremgår det av rapporten.

Gjennomsnittlig kontraktsløpetid i selskapets eiendommer er 8,1 år, som er ned fra 8,2 år per utgangen av 2021.

Her finner du hele rapporten

Mer fra EiendomsWatch

NVE krever flere undersøkelser av kvikkleiren på Skøyen

Statlige NVE og eksterne geoteknikere ber Oslo kommune om å utrede skredfaren nærmere etter kvikkleirefunnet som utløste byggeforbud på Oslos vestkant. Men kommunen må vente på skriftlige svar fra direktoratet før de kan gå videre med håndteringen.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch