EiendomsWatch

Taksonomien: Dette er et paradoks for miljøvennlige gårdeierne som velger å ikke rive

Dersom en gårdeier har et eldre og lite energieffektivt bygg, og velger å pusse dette opp, vil det sjelden kunne oppnå energiklassene A. Dermed vil gårdeier slik taksonomi-reglene er i dag ikke få uttelling for å eie en utbedret gård, selv om det er langt mer miljøvennlig å pusse opp enn å bygge nytt.

Foto: Wikborg Rein Advokatfirma og Jarl Fr. Erichsen / NTB

EUs taksonomi er et felles system for å definere hvilke aktiviteter som er bærekraftige for investeringsformål, blant annet innen bygg og eiendom. Foreløpig er det kun de største aktørene som må rapportere i forhold til taksonomien, men ettersom disse aktørene igjen vil hente inn bærekraftsdata fra sine samarbeidspartnere og leverandører, så vil det gi ringvirkninger der også mindre aktører vil måtte forholde seg til det nye regelverket som ventes innført i Norge i løpet av 2022.

For eiendomsbesittere som eier et eldre bygg og pusser opp bygget for å få det mer energieffektivt, vil det å oppnå de aller beste energiklassene så godt som aldri være en reell mulighet. Og her ligger det et paradoks. Dette bekrefter partner i Wikborg Rein, Marius Egeberg, som er spesialisert på entrepriserett og daglig arbeider med problemstillinger knyttet til eiendom i et bærekraftsperspektiv.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til EiendomsWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra EiendomsWatch

Bonava får bygge 600 boliger i Bergen

Et enstemmig bystyre i Bergen har vedtatt planen som gjør det mulig for Bonava å bygge Bergensmeieriet. Prosjektet omfatter nesten like mange boliger som kommunen godkjente de to foregående årene, ifølge Bonava.

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch