EiendomsWatch

Akershus Eiendom tar opp vekstestimat: – Det er så lav kontorledighet i Oslo sentrum at det er en nesten ekstraordinær situasjon

Det er svært godt fart i norsk økonomi og lav kontorledighet. Tidligere i år spådde Akershus Eiendom en leieprisvekst for kontorlokaler i Oslo sentrum på 10 prosent for inneværende år. Nå har de jekket opp prognosen til 12,5 prosent.

EKSTRAORDINÆRT: Sentrumsmarkedet koker, og sjeføkonom Kari Due-Andresen i Akershus Eiendom oppjusterer ventet leieprisvekst for inneværende år. Prognosen for vest- og østaksen holdes uendret på hhv. 10 og 5 prosent. | Foto: Bård Gudim

– Det er så lav kontorledighet i Oslo sentrum at det er en nesten ekstraordinær situasjon, og vi opplever stor interesse fra folk som i større grad enn tidligere henvender seg til oss for å finne ledige lokaler i sentrum. Det er nesten ikke noe tilgjengelig i markedet. Vi mener også at vi ser et økt press oppover på leiene i disse områdene. Derfor tar vi opp prognosene akkurat på sentrum, sier sjeføkonom i Akershus Eiendom, Kari Due-Andresen, til EiendomsWatch.

Hun legger til at det er høy aktivitet i norsk økonomi, og i Oslo sentrum så er det så lite ledig tilgjengelig areal at det blir ekstremt press i dette området.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til EiendomsWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra EiendomsWatch

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch