EiendomsWatch

Skogstad: – «Beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet» er en mer tydelig parameter

Analysesjef Hans Petter Skogstad i Cushman & Wakefield/Realkapital slår fast at transaksjonsmarkedet har dempet seg noe inn i andre kvartal. Samtidig ser han at spreadene mellom kjøper og selger øker.

Foto: Cushman & Wakefield Realkapital

– Fjoråret var det «gyldne år» i eiendom med svært lave finansieringskostnader og sterke utleiemarkeder. Nå ser verden litt annerledes ut med høyere finansieringskostnader som kan øke enda mer samtidig som den økonomiske veksten blir lavere. Prime yield vil neppe endre seg mye, fordi etterspørselen mot dette segmentet fortsatt er høy og det heller blir slik at de beste «prime» objektene neppe blir solgt, sier analysesjef i CW/Realkapital, Hans Petter Skogstad, til EiendomsWatch.

Han mener det er mer grunn til å forvente en viss oppgang i avkastningskravet på de litt mindre attraktive eiendommene hvor syndikater og investorer med kortere finansiering var svært aktive i fjor. Selv om han venter noe oppgang i yieldene for litt mindre attraktive eiendommer, ser han ikke for seg en bred reprising.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til EiendomsWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra EiendomsWatch

KMC Properties kjøper eiendom for 2 milliarder

KMC Properties varsler kjøp av opp til 24 eiendommer og en tomt i Norge, Sverige, Tyskland, Belgia, Polen, Finland og Danmark fra industriselskapet Bewi. Selskapet. – Dette er en transaksjon som endrer KMC Properties, sier administrerende direktør Liv Malvik.

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch