EiendomsWatch

Svenske Oscar Properties med første kjøp i Norge – varsler flere kjøp

Oscar Properties kjøper norsk kombinasjonseiendom for 95 millioner kroner. Selskapets grunnlegger Oscar Engelbert sier at man vil vokse ytterligere i Norge.

KJØPER I NORGE: Oscar Engelbert og hans Oscar Properties handler eiendom i Sarpsborg. | Foto: Oscar Properties

Svenske Oscar Properties gjør sitt første kjøp i Norge. Selskapet har ifølge en pressemelding signert avtale om og overtatt en næringseiendom sentralt i Sarpsborg. Hvilken eiendom det dreier seg om oppgis ikke i meldingen. Det er en kombinasjonseiendom med et utleiebart areal på 5991 kvadratmeter som nå skifter eier. Porteføljen har en gjennomsnittlig kontraktslengde (WAULT) på 4,5 år.

Prisen er 95 millioner kroner, mens eiendommens samlede leieverdi utgjør 7,4 millioner kroner årlig.

Kjøpet er finansiert av norsk bank og egenkapital.

– Oscar Properties har over lengre tid vurdert flere potensielle oppkjøp i Norge, da selskapet ser det som et strategisk viktig og attraktivt marked. Med oppkjøpet utvider vi vår geografiske tilstedeværelse. Det utgjør også en milepæl i vår reise mot en eiendomsportefølje på 20 milliarder svenske ved utgangen av 2024, sier Oscar Engelbert, administrerende direktør og grunnlegger av Oscar Properties.

Han sier at eiendommens nærhet til svenskegrensen og andre investeringseiendommer i porteføljen gjør at dette var et godt første skritt.

– Oscar Properties’ muligheter til å finansiere oppkjøp ved hjelp av en bank i Norge skaper forutsetninger for vekst i Norge og senker samtidig vår gjennomsnittsrente, sier Engelbert i meldingen.

Mer fra EiendomsWatch

KMC Properties kjøper eiendom for 2 milliarder

KMC Properties varsler kjøp av opp til 24 eiendommer og en tomt i Norge, Sverige, Tyskland, Belgia, Polen, Finland og Danmark fra industriselskapet Bewi. Selskapet. – Dette er en transaksjon som endrer KMC Properties, sier administrerende direktør Liv Malvik.

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch