Bane Nor Eiendom sparer millioner på grønn finansiering

Bane Nor Eiendom rapporterer om stor interesse for selskapets nye «grønne» obligasjonslån. – Usikkerheten er forholdsvis stor i kapitalmarkedet for tiden, så vi er fornøyde med at interessen var stor, sier finansieringsansvarlig Sven Erik Pløen.
TRONDHEIM S: Deler av den grønne finansieringen skal brukes til utviklingsprosjektet i trønderhovedstaden. | Foto: Bane Nor Eiendom
TRONDHEIM S: Deler av den grønne finansieringen skal brukes til utviklingsprosjektet i trønderhovedstaden. | Foto: Bane Nor Eiendom

Bane Nor Eiendoms nye «grønne» obligasjonslån er på til sammen 1,5 milliarder kroner fordelt på 3 og 5-års løpetid og sparer selskapet for millionbeløp i renteutgifter.

For å låne «grønt» kreves miljøvennlige prosjekter. Omtrent en tredjedel av lånet skal brukes på utviklingsprosjekter som Trondheim S og kontorbygg i Kristiansand. Resten går til refinansiering og tilbakekjøp av obligasjonslån som forfaller neste år, fremgår det av en pressemelding fra selskapet.

Forrige uke ble det annonsert at Bane Nor Eiendom fikk kredittrating A, bedre enn noen andre i eiendomsbransjen i Norge.

Bane Nor Eiendom får A i kredittvurdering

– Den gode kredittratingen hjalp da vi gikk ut i markedet. Usikkerheten er forholdsvis stor i kapitalmarkedet for tiden, så vi er fornøyde med at interessen var stor og at boken endte på solide 1,8 milliarder kroner. Vår grønne profil bidrar helt klart til økt etterspørsel fra investorer, sier finansieringsansvarlig Sven Erik Pløen i meldingen.

Bane Nor Eiendom sparer store summer ved utstedelse av nye grønne obligasjonslån. Med en låneportefølje på fem milliarder kroner og renten ned med cirka 0,1 prosentpoeng, sparer selskapet rundt fem millioner kroner i renteutgifter hvert år.

– Vi jobber med grønne prosjekter, både fordi de er BREEAM-sertifiserte, men også fordi de ligger på knutepunkt og hjelper flere å ta mer tog, sier administrerende direktør Jon-Erik Lunøe.

«Ved å betale mindre renter kan vi bruke mer på knutepunktutvikling, som er oppdraget vårt», sier Pløen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også