Skal bygge 71.000 kvadratmeter med kontor i Stavanger

Hinna Park Utvikling skal bygge to nybygg på til sammen 71.000 kvadratmeter i Jåttåvågen i Stavanger. Aker BP og Aker Solutions har inngått langtidsavtale for leie.
BYGGER VALHALL: Utbyggingen har fått prosjektnavnet «Valhall» og vil bestå av to seks-etasjers bygninger på totalt 71 000 kvadratmeter. | Foto: Brandsberg-Dahls Arkitekter
BYGGER VALHALL: Utbyggingen har fått prosjektnavnet «Valhall» og vil bestå av to seks-etasjers bygninger på totalt 71 000 kvadratmeter. | Foto: Brandsberg-Dahls Arkitekter

Hinna Park Utvikling skal bygge to seks-etasjers bygninger på totalt 71.000 kvadratmeter i Jåttåvågen i Stavanger.

Aker BP og Aker Solutions har inngått langtidsavtale for leie av til sammen 48.000 kvadratmeter fordelt på de to byggene, melder Aker BP i en pressemelding.

10 og 15 år

De to selskapene har signert en leiekontrakt på 10 år for hoveddelen av kontorkomplekset. Aker BP har i tillegg inngått en forlenget leiekontrakt på 15 år for et spesialdesignet samhandlingssenter i det ene bygget.

– Dette er en stor og viktig milepæl for Aker BP og Aker Solutions. Gjennom avtalen med HPU sikrer vi langsiktige, moderne og fremtidsrettede kontorlokaler til beste for Aker-selskapene i Stavanger, sier Marius Gjære i en kommentar i pressemeldingen. Gjære er direktør for prosjektressurser og leder av Stavanger-kontoret i Aker Solutions.

Direktør for drift og feltutvikling og leder av Stavanger-kontoret i Aker BP, Ine Dolve, sier at det nye kontoret blir skreddersydd for fleksibilitet og samhandling.

– Våre fremtidige lokaler skal underbygge ambisjonen vår om å lede an i transformasjonen av olje- og gassindustrier, sier Dolve i pressemeldingen.

Fullført sommeren 2025

Planlagt byggestart er i september, så sant de offentlige tillatelsene kommer på plass. Hent blir hovedentreprenør i prosjektet.

De to Aker-selskapene håper å kunne starte innflyttingen i deler av nybyggene i 2024. Prosjektet skal være fullført innen sommeren 2025.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også