Bygger kombinasjonsbygg på nesten 25.000 kvadratmeter på Forus

Lars Berland Eiendom bygger i samarbeid med et oljeserviceselskap et bygg på nærmere 25.000 kvadratmeter kontor- og verkstedlokaler på Forus.
STORE PLANER: Interwell skal inn i nybygg på Forus. | Foto: Interwell/Lars Berland Eiendom
STORE PLANER: Interwell skal inn i nybygg på Forus. | Foto: Interwell/Lars Berland Eiendom

Oljeserviceselskapet Interwell, hvor Johan H. Andresens Ferd Capital er største eier, og Lars Berland Eiendom bygger et nytt hovedkontor for selskapet på Forus. Ifølge Stavanger Aftenblad er planen at Interwell flytter inn i september 2024.

Interwell og Lars Berland Eiendom eier 50 prosent hver av eiendomsselskapet som bygger, mens Interwell Norway AS har inngått en langsiktig leiekontrakt.

Tomten ligger langs Solasplitten, rett ved Vår Energi Arena på Forus.

– Det er tomten med best grunnforhold i Forus Næringspark, og inntil nylig ble tomten brukt til mellomlagring av fjellmassene fra SUS 2023-prosjektet, opplyser Berland.

Konsernsjef i Interwell, Thormod Langballe, sier til Aftenbladet at det blir et spektakulært bygg på mange vis.

– Vi har i dag virksomhet i flere ulike bygg og lokasjoner i Stavanger-regionen, og ønsker nå å samle all virksomhet for våre 300 ansatte i regionen under samme tak. I den forbindelse er dette prosjektet skreddersydd for oss. Det blir et stort bygg med høye, lyse og luftige lokaler hvor vi har lagt stor vekt på spenstig og tidløs arkitektur. Vi har også benyttet oss av alle tilgjengelige verktøy for å bruke minst mulig energi. Bygget vil være like fint og brukervennlig for folk og miljø om 15-20 år også, sier Langballe.

– Forus er snart 100 prosent utbygd, og flere selskaper begynner nå å se seg om etter areal i den siste etappen som gjenstår på Forus. Først ut – og på den aller beste tomten – kommer dette prosjektet, sier Lars Berland på vegne av eiendomsselskapet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

STARTET SOM EIENDOMSMEGLER: Administrerende direktør i Veslefikk, Tom Andre Svenning-Gultvedt, er utdannet eiendomsmegler og jobbet for blant annet Solon Eiendom i 12 år. | Foto: Veslefrikk

Veslefrikk om suksessfaktorene i et tøft marked: – Ikke begynne å kjipe ned på noe etter du har solgt

Administrerende direktør Tom Andre Svenning-Gultvedt deler åpent om stort og smått i fersk podcast. Han mener kvalitet og tomtevalg er to nøkkelfaktorer for å selge godt i et tungt eiendomsmarked. 

For abonnenter

Les også