Entra selger porteføljen i Trondheim til Reitan for 6,45 milliarder

Entra melder om kjempesalg i Trondheim. 13 kontoreiendommer på til sammen 187.000 kvadratmeter overtas av E C Dahl Eiendom.
SELGER: Sonja Horn og Entra selger i Trondheim og «retter innsatsen og kjapitalen mot eiendomsklynger i og rundt Oslo og Bergen». | Foto: Øystein Byberg / EiendomsWatch
SELGER: Sonja Horn og Entra selger i Trondheim og «retter innsatsen og kjapitalen mot eiendomsklynger i og rundt Oslo og Bergen». | Foto: Øystein Byberg / EiendomsWatch

Reitan Eiendoms heleide selskap E C Dahl Eiendom kjøper hele Entras eiendomsportefølje i Trondheim – 13 kontoreiendommer på til sammen 187.000 kvadratmeter. Ifølge Entra er prisen 6,45 milliarder kroner, som er 3 prosent under bokført verdi.

Foreløpig er det snakk om en intensjonsavtale.

Alle ansatte tilbys jobb

Med overtagelsen av eiendommene «ser E C Dahls Eiendom frem til å tilby alle ansatte fra Entra som er tilknyttet virksomheten i Trondheim, jobb i selskapet. Disse medarbeiderne fra Entra, som alle innehar høy kompetanse og erfaring, vil være en verdifull berikelse for E C Dahls Eiendoms team», skriver selskapet i en pressemelding.

– Vi ser med glede frem til muligheten for å forvalte disse eiendommene og ønske deres team velkommen inn i E C Dahls Eiendom. Med våre felles verdier og vårt sterke fokus på kompetanse, er vi overbevist om at integrasjonen av eiendomsporteføljen og de nye medarbeiderne vil foregå på en god og effektiv måte, sier administrerende direktør Svein Erik Nordbotten i E C Dahls Eiendom i pressemeldingen.

Han legger til:

– Denne transaksjonen vil bidra til å komplettere selskapets kompetanse og kapasitet, hvilket vil styrke vår evne til å bidra til en fortsatt bærekraftig utvikling av eiendomsporteføljen, selskapet og Trondheim sentrum.

Administrerende direktør Odd Reitan i holdingselskapet Reitan AS uttaler følgende:

Begge selskapene, både E C Dahls Eiendom og Entra, har alltid hatt energi og kjærlighet for Trondheim. Vi er opptatt av å bygge en åpen og levende by og det har vi alle forutsetninger for å få til sammen med den dyktige gjengen fra Entra.

Forventet overtakelse er «i løpet av andre kvartal 2024».

Fokus på Oslo og Bergen

– I løpet av de siste 10 årene har Entra fullført mange store prosjekter i Trondheim, og porteføljen er nesten fullt utviklet. Vi vil nå rette innsatsen og kapitalen vår mot eiendomsklynger i og rundt Oslo og Bergen, samt de betydelige mulighetene som finnes på disse stedene. Transaksjonen vil forbedre Entras gjeldsprofil, og vi vil fortsette å forvalte balansen vår forsiktig. Vi tror virkelig at leietakere og ansatte i Trondheim vil bli godt ivaretatt av E C Dahls Eiendom, sier Sonja Horn, administrerende direktør i Entra, i en børsmelding.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også