Eiendomsforvalter: – Storebrand er en perfekt match for oss

Jesper Damborg er svært godt fornøyd etter å ha solgt livsverket til Storebrand for nesten 700 millioner kroner.
SELGER LIVSVERKET: Storebrand kjøper Capital Investment av Jesper Damborg. | Foto: PR
SELGER LIVSVERKET: Storebrand kjøper Capital Investment av Jesper Damborg. | Foto: PR

Jesper Damborg, administrerende direktør og partner i danske Capital Investment, er strålende fornøyd med at Storebrand Asset Management blir ny eier av selskapet.

Overfor vårt danske søsterorgan EjendomsWatch.dk karakteriserer han det hele som en «perfekt match».  Damborg viser til at Storebrand er godt etablert i Norge og Sverige, men at selskapet ikke har aktivitet innen eiendom i Danmark.

– Vi var ikke interessert i å bli kjøpt opp av et private equity-fond som ville selge igjen etter noen år. Vi var bare interessert hvis det var en industriell aktør som så på dette som en langsiktig investering, slik at vi kunne utvikle oss sammen, sier Damborg.

Damborg fikk 500 millioner danske kroner for livsverket sitt, noe som tilsvarer 690 millioner norske kroner.

– Storebrand er en perfekt match for oss. De vil gjerne kjøpe selskapet, men de lar oss drive det som vi har gjort hittil. Det er business as usual, sier Damborg, som fortsetter som administrerende direktør.

Damborg sier at Capital Investment jevnlig har mottatt henvendelser fra utenlandske investorer som ønsker å gå inn på eiendomsmarkedet i andre nordiske land. Med Storebrands kjøp kulminerte dermed salgsprosessen.

–Det fikk oss til å undersøke hva mulighetene var, og Storebrand dukket opp ganske raskt som en aktør som ønsker å gå inn på det danske markedet. Det er helt perfekt, for de har ikke eiendom i Danmark, og de har akkurat brohodet i Sverige og Norge som vi bør bruke, sier direktøren.

– Vi har ikke snakket med andre enn Storebrand i denne prosessen. Vi ønsket ikke å gå inn i en stor prosess. Vi ville bare finne ut om det var noen der ute som hadde de egenskapene som vi etterspurte, sier Damborg til EjendomsWatch.dk

» Storebrand kjøper dansk eiendomsforvalter for 690 millioner

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også