KMC Properties vil doble porteføljen

KMC Properties økte porteføljeverdien med nesten én milliard kroner i fjor, men har en ambisjon om å doble verdien. –  Vi er stolte av det vi har oppnådd i løpet av vårt første år, sier administrerende direktør Liv Malvik.
Foto: KMC Properties
Foto: KMC Properties

KMC Properties ASA, et eiendomsselskap med fokus på industri- og logistikkeiendommer, hadde ved årsskiftet en eiendomsportefølje verdsatt til 4,0 milliarder kroner, opp fra 3,1 milliarder kroner ved utgangen av fjoråret, og fra 3,7 milliarder kroner ved utgangen av tredje kvartal.

– 2021 var begivenhetsrikt for KMC Properties, og vi er stolte av det vi har oppnådd i løpet av vårt første år. Vi går inn i 2022 med en sterk organisasjon, en solid finansiell plattform, en stadig mer diversifisert eiendomsportefølje og en attraktiv pipeline av muligheter, som gjør oss i stand til å fortsette å levere på våre vekstambisjoner, sier administrerende direktør Liv Malvik i en børsmelding.

– Vårt strategiske mål om å oppnå en eiendomsportefølje på åtte milliarder kroner innen utgangen av 2025 er godt innenfor rekkevidde, sier hun.

Tjente 382 millioner

I 2021 fikk selskapet leieinntekter på 226,1 millioner kroner, opp fra 51,8 millioner kroner i 2020, mens driftsresultatet og resultatet før skatt endte på henholdsvis 458,0 og 382,3 millioner, sammenlignet med 435,0 og 406,9 millioner kroner året før.

I fjerde kvartal isolert sett ble inntektene 61,7 millioner kroner, mot 22,0 millioner kroner i tilsvarende periode i 2020, mens resultatet før skatt beløp seg til 139,7 millioner kroner, sammenlignet med 444,4 millioner kroner i fjerde kvartal 2020.

– Vi fortsatte å levere

– Vi fortsatte å levere på vår ambisiøse vekststrategi i perioden, og la til to attraktive produksjonsanlegg i Norge til vår portefølje, samtidig som vi fortsatte med utviklingsprosjektene våre i henhold til tidsplan og budsjett. Som de fleste av våre eiendommer drar de nye prosjektene god nytte av å ha beliggenhet på strategiske steder. Det er moderne fasiliteter med lange leieavtaler og solide motparter som opererer i attraktive bransjer. Dette er i tråd med vår investeringsstrategi, sier Malvik.

Avtaler i fleng

I 2021 annonserte KMC Properties totalt fem oppkjøp og tre utviklingsprosjekter, noe som økte porteføljen med omtrent 30 prosent. Veksten fortsetter i 2020, med ytterligere to oppkjøp annonsert i januar og februar 2022.

I selskapets pipeline finnes ifølge børsmeldingen nye investeringsmuligheter over hele Nord-Europa fortsetter å utvikle seg, med flere attraktive potensielle kunder.

I begynnelsen av januar kom meldingen om kjøp av Kampenveien 5A i Fredrikstad.Selger er BE Form Holding, et selskap eid av BEWI Invest – som også er største aksjonær i KMC Properties. Prisen var 52 millioner kroner.

KMC kunne samtidig melde at selskapet har inngått en 10 år leieavtale med First Seafood på Kongsvinger.

KMC Properties stoppet kjøpet av fabrikken til Limo Labels i Danmark da det ikke lyktes partene å komme frem til en endelig avtale.

I slutten av januar ble det kjent at KMC Properties har kjøpt en sildefabrikk i Rönnäng på vestkysten av Sverige. Eiendomsverdien i handelen er satt til cirka 90 millioner kroner.

I starten av februar meldte KMC Properties om kjøp av et moderne kjøttforedlingsanlegg på Fagernes ved Narvik fra Kubera for cirka 100 millioner kroner.

Her finner du hele rapporten og presentasjonen

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også