EiendomsWatch

KMC kjøper sildeslakteri i Sverige

KMC kjøper nok en industrieiendom knyttet til en av selskapets eiere.

KJØPER I SVERIGE: KMC-sjef Liv Malvik er i ferd med å kjøpe nok en industrieiendom. Denne gangen i Rönnäng, nordvest for Gøteborg. | Foto: Klädesholmen Seafood og KMC Properties

KMC Properties har kjøpt en sildefabrikk i Rönnäng på vestkysten av Svergie. Eiendomsverdien i handelen er satt til cirka 90 millioner kroner. Fabrikken består av et slakteri og kjøleanlegg.

Kjøper fra aksjonær

Selskapet som selger eiendommen er Grøntvedt Pelagic, KMCs tredje største aksjonær, og i børsmeldingen understreker KMC at handelen skal ha blitt gjort på armlengdes avstand.

Grøntvedt kjøpte den svenske sildespesialisten Klädesholmen Seafood i fjor sommer, og det er en fabrikk eid av dette selskapet KMC nå tar inn i sin portefølje.

Eiendommen består av en tomt på 19.873 kvadratmeter med en bygningsmasse på 11.670 kvadratmeter.

Yield på 7,5 prosent

Selger har signert en leieavtale på 15 år som vil gi KMC Properties en yield på 7,5 prosent. 30 millioner kroner av transaksjonen vil bli betalt med nye aksjer fra KMC Properties.

Klädesholmen solgte i 2020 sild for cirka 190 millioner kroner.

Handelen skal gjennom due diligence før den fullføres.

Mer fra EiendomsWatch

Disse eiendomsaktørene har meldt flytting fra Norge i 2022

I løpet av året har flere milliardærer flyttet ut av Norge, og noen av de er knyttet til eiendomsbransjen. Minst tolv personer tilknyttet eiendomsbransjen har flyttet ut av Norge i løpet av 2022,. For de aller fleste er det Sveits som frister mest, men noen velger Italia som sitt nye bosted.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch