EiendomsWatch

Bondelaget mener Tollefsens Fredensborg ikke bør få overta eiendommer i Kragerø

Etter mye om og men får Fredensborg snart svar om selskapet får lov til å eie fire landbrukseiendommer like ved Kragerøs skjærgård.

DELT: Landbrukseiendommene i Kragerø som selskapene til Ivar Tollefsen (til venstre) ønsker å overta krever å få innvilget konsesjonssøknader. Erlend Stabell Daling (til høyre) er juridisk sjef i Norges Bondelag, og han sier til EiendomsWatch at de er skeptiske til å la selskaper eie landbrukseiendom. | Foto: Kragerø kommune / Heimstaden / Norgeskart.no / Norges Bondelag / Google Street View

Blant de mange eiendommene til Ivar Tollefsens Fredensborg finner vi en rekke i Kragerø som sikter på ulike fritidssegmenter. Alt fra jakt og fiske til bading og turstier står på listen i forbindelse med eiendomskjøpene Fredensborg-selskapene har gjort der de siste årene, i tillegg til utbygging av hytter, leiligheter og andre boliger i kommunen ved telemarkskysten.

For fire av eiendommene har Fredensborgs datterselskaper vært nødt å søke om konsesjon for å formelt få overta eierskapet helt, da det er snakk om tomter med skog og andre landbruksressurser. Torsdag skal kommunestyret i Kragerø behandle disse sakene, etter en stri tørn i tidligere runder der administrasjonen har bedt politikerne om å si nei til samtlige og der den ene ble utsatt for saksbehandlingsfeil.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til EiendomsWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra EiendomsWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch