EiendomsWatch

Delseier til Tollefsen i Kragerø – fikk grønt lys til å kjøpe storgård

Ivar Tollefsen får lov til å kjøpe en landbrukseiendom på 950 dekar i Kragerø kommune. Det er klart etter at et flertall i et politisk utvalg stemte mot kommunedirektørens innstilling. I samme møte fikk Tollefsen nei til tre andre kjøp i kommunen.

FIKK KJØPE: Hovedutvalget for samfunn og miljø i Kragerø kommune vedtok med 6 mot 3 stemmer at Ivar Tollefsens selskap Fredensborg 04 skulle få bli eier av en større landbrukseiendom i Kragerø. | Foto: Kartverket og Heimstaden

Stemmene til to varamedlemmer i Hovedutvalget for samfunn og miljø i Kragerø kommune ble torsdag ettermiddag tungen på vektskålen da Ivar Tollefsens selskap fikk godkjent sin konsesjonssøknad for en større landbrukseiendom i Kragerø kommune.

Tollefsen kjøpte i fjor eiendommen Langetangen Øvre for 10 millioner gjennom selskapet Fredensborg 04 AS. Eiendommen, som er på 950 dekar, har ifølge konsesjonssøknaden ikke vært bebodd siden 1907. Men da kommunens jord- og skogbruksrådgiver skulle vurdere søknaden, ble konklusjonen at det var en ulempe for kommunene at kjøpet ble gjort via et AS.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til EiendomsWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra EiendomsWatch

Nytt tiltaksforbud hasteinnført i Oslo etter funn av kvikkleire

Plan- og bygningsetaten har sendt ut varsel til eiere av flere hundre eiendommer på Frysja om å ikke gjøre noe som kan medføre risiko for skred. Obos har fått det selskapet kaller en stoppordre og møter Oslo kommune sammen med Stor-Oslo Eiendom for å følge opp situasjonen rundt sitt felles byggeprosjekt.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch