Pangea: Norske transaksjoner opp 48 prosent

Salget av LogCap Oslo-porteføljen var største norske transaksjon i mars. Så langt i år ligger vi 48 prosent over fjoråret.
STØRSTE HANDEL: LogCap Oslos 14 eiendommer ble solgt for 3,3 milliarder kroner. | Foto: LogCap
STØRSTE HANDEL: LogCap Oslos 14 eiendommer ble solgt for 3,3 milliarder kroner. | Foto: LogCap

Det ble gjennomført større eiendomstransaksjoner for 12,5 milliarder kroner i Norge i mars, viser en oversikt fra Pangea Property Partners. Disse var fordelt på 34 transaksjoner.

Den største transaksjonen var salget av LogCap Oslo med 14 logistikkeiendommer i Stor-Oslo til et Arctic Securities-syndikat for 3,3 milliarder kroner.

Samlet i Norden var volumet på 5,2 milliarder euro, tilsvarende 49,5 milliarder kroner, noe som er 43 prosent mer enn på samme tid i fjor. I alt ble det registrert 115 transaksjoner.

De fire nordiske markedene var omtrent like store, med Norge og Sverige på 1,2 milliarder euro, Finland med 1,3 milliarder euro og Danmark med 1,5 milliarder euro.

Når man ser på første kvartal som helhet ble det registrert nordiske handler for 15,4 milliarder euro (146.6 milliarder kroner), opp 59 prosent fra året før. For Norges del var økningen på 48 prosent til 31,4 milliarder kroner.

Snitt-transaksjonen var på 46 millioner euro (437 millioner kroner), noe som var 29 prosent høyere enn året før. Utenlandske kjøpere stod for 40 prosent av volumet i kvartalet.

De siste 12 månedene beløper det norske transaksjonsmarkedet seg til rundt 171 milliarder kroner. 19 prosent av kjøperne og 18 prosent av selgerne var utenlandske.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

HAR GÅTT BORT: Advokat Pål Martin Sand. | Foto: Dæhlin Sand Advokatfirma

Pål Martin Sand er død