LogCap Oslo selges til nyetablert selskap

LogCap Oslo AS selges til et nyetablert selskap tilrettelagt av Arctic Securities og OroEiendom for 3,3 milliarder kroner.
SOLGT: LogCap Oslo har på kort tid bygget en portefølje på 14 logistikk- og næringseiendommer i triangelet Drammen-Langhus-Lillestrøm rundt Oslo. | Foto: LogCap
SOLGT: LogCap Oslo har på kort tid bygget en portefølje på 14 logistikk- og næringseiendommer i triangelet Drammen-Langhus-Lillestrøm rundt Oslo. | Foto: LogCap

Partners Group tar, på vegne av sine klienter, en 50 prosents eierandel i det nye selskapet som kjøper en betydelig logistikkportefølje i Stor Oslo-regionen.

– Etterspørselen etter logistikkeiendom med denne beliggenheten har vært svært høy over lang tid, og det gjenspeiles også i denne prosessen. Dette har vært en vellykket investering for selskapets aksjonærer, og vi er veldig godt fornøyde med å overlate porteføljen til dette nyetablerte selskapet som har betydelig erfaring og kompetanse med på laget, sier Finn Erik Røed, Styreleder i LogCap Oslo.

LogCap Oslo AS har ca. 50 aksjonærer.

Håndplukkede eiendommer

LogCap Oslo ble etablert i 2020 av OroEiendom og Colliers, og har på kort tid bygget en portefølje på 14 logistikk- og næringseiendommer i triangelet Drammen-Langhus-Lillestrøm rundt Oslo.

Lokasjonene anses som noen av de meste attraktive knutepunktene for «last-mile-logistikk» rundt hovedstaden.

– Målet har hele veien vært å bygge en kvalitetsportefølje av logistikkeiendom med svært god beliggenhet. Vi har vært nøye i utvelgelsen av eiendommer og sørget for at de harmoniserer godt med resten av porteføljen, sier Røed.

Totalt har porteføljen brutto utleieareal (GLA) på ca. 150.000 kvadratmeter med logistikk-, lager- og kombinasjonsbygg.

Porteføljen har umiddelbar tilgang til hovedveier og offentlig transportnettverk, og har hele 2 millioner mennesker innenfor en radius på én times kjøring. Dette tilsvarer 37 prosent av den norske befolkningen.

Solide leietakere

LogCap Oslo har i dag en diversifisert leietakermiks med ca. 80 leietakere, og gjennomsnittlig gjenværende kontraktstid (WAULT) er 5,2 år (8,2 år inkludert opsjoner) med 100 prosent inflasjonsjustering.

Selskapet har også et betydelig utviklingspotensial i form av over 16.000 kvadratmeter ekspansjonsmulighet på eksisterende tomteområder på henholdsvis Gjelleråsen og Langhus.

Pangea Property Partners har vært finansiell rådgiver og Advokatfirmaet Thommessen juridisk rådgiver for LogCap Oslo.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også