EiendomsWatch

LogCap Oslo selges til nyetablert selskap

LogCap Oslo AS selges til et nyetablert selskap tilrettelagt av Arctic Securities og OroEiendom for 3,3 milliarder kroner.

SOLGT: LogCap Oslo har på kort tid bygget en portefølje på 14 logistikk- og næringseiendommer i triangelet Drammen-Langhus-Lillestrøm rundt Oslo. | Foto: LogCap

Partners Group tar, på vegne av sine klienter, en 50 prosents eierandel i det nye selskapet som kjøper en betydelig logistikkportefølje i Stor Oslo-regionen.

– Etterspørselen etter logistikkeiendom med denne beliggenheten har vært svært høy over lang tid, og det gjenspeiles også i denne prosessen. Dette har vært en vellykket investering for selskapets aksjonærer, og vi er veldig godt fornøyde med å overlate porteføljen til dette nyetablerte selskapet som har betydelig erfaring og kompetanse med på laget, sier Finn Erik Røed, Styreleder i LogCap Oslo.

LogCap Oslo AS har ca. 50 aksjonærer.

Håndplukkede eiendommer

LogCap Oslo ble etablert i 2020 av OroEiendom og Colliers, og har på kort tid bygget en portefølje på 14 logistikk- og næringseiendommer i triangelet Drammen-Langhus-Lillestrøm rundt Oslo.

Lokasjonene anses som noen av de meste attraktive knutepunktene for «last-mile-logistikk» rundt hovedstaden.

– Målet har hele veien vært å bygge en kvalitetsportefølje av logistikkeiendom med svært god beliggenhet. Vi har vært nøye i utvelgelsen av eiendommer og sørget for at de harmoniserer godt med resten av porteføljen, sier Røed.

Totalt har porteføljen brutto utleieareal (GLA) på ca. 150.000 kvadratmeter med logistikk-, lager- og kombinasjonsbygg.

Porteføljen har umiddelbar tilgang til hovedveier og offentlig transportnettverk, og har hele 2 millioner mennesker innenfor en radius på én times kjøring. Dette tilsvarer 37 prosent av den norske befolkningen.

Solide leietakere

LogCap Oslo har i dag en diversifisert leietakermiks med ca. 80 leietakere, og gjennomsnittlig gjenværende kontraktstid (WAULT) er 5,2 år (8,2 år inkludert opsjoner) med 100 prosent inflasjonsjustering.

Selskapet har også et betydelig utviklingspotensial i form av over 16.000 kvadratmeter ekspansjonsmulighet på eksisterende tomteområder på henholdsvis Gjelleråsen og Langhus.

Pangea Property Partners har vært finansiell rådgiver og Advokatfirmaet Thommessen juridisk rådgiver for LogCap Oslo.

Mer fra EiendomsWatch

Nytt tiltaksforbud hasteinnført i Oslo etter funn av kvikkleire

Plan- og bygningsetaten har sendt ut varsel til eiere av flere hundre eiendommer på Frysja om å ikke gjøre noe som kan medføre risiko for skred. Obos har fått det selskapet kaller en stoppordre og møter Oslo kommune sammen med Stor-Oslo Eiendom for å følge opp situasjonen rundt sitt felles byggeprosjekt.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch