EiendomsWatch

Byrådet i Oslo ber grunneiere om penger til Fornebubanen

Byrådet er i dialog med grunneiere i Oslo for å skaffe mer penger til Fornebubanen. Det opplyser miljø- og samferdselsbyråd Sirin Stav (MDG).

UNDERVEIS: Fornebu ligger i Bærum kommune, mens Oslo kommune jobber med å se etter mer penger til den nye Fornebubanen. Bildet er tatt fra anleggsstarten i slutten av 2020. | Foto: Terje Pedersen, NTB

Oslo Høyre vedtok i et ekstraordinært gruppemøte tirsdag at byrådet måtte sjekke muligheten for å få mer penger fra grunneiere rundt Fornebubanens stasjoner i Oslo. Dette arbeidet er allerede i gang, sier Stav til NRK.

Stasjonene i Oslo er Majorstuen, Skøyen og Vækerø, mens Lysaker ligger på fylkesgrensa.

– Det bør være åpenbart for alle at prosjektet ikke utelukkende kan basere seg på inntekter fra bilistene og stadig høyere takster i bomringen. Det er ikke urimelig at grunneiere som vil få en splitter ny stasjon midt i boligprosjektene sine bidrar, sier Høyres gruppeleder i bystyret, Anne Haabeth Rygg..

Tidligere Akershus fylkeskommune har fått inn over 2 milliarder kroner fra grunneierne på Fornebu, mens byrådet i Oslo bare har fått inn 70 av 500 millioner kroner de var forpliktet til å skaffe, ifølge NRK.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer fra EiendomsWatch

Bonava får bygge 600 boliger i Bergen

Et enstemmig bystyre i Bergen har vedtatt planen som gjør det mulig for Bonava å bygge Bergensmeieriet. Prosjektet omfatter nesten like mange boliger som kommunen godkjente de to foregående årene, ifølge Bonava.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch